Aljbin Kurti

Express: Lajčak negira da postoji "novi okvir" za dijalogSpecijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, po izlasku sa nenajavljenog sastanka koji je danas imao sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem demantovao je da postoji "novi okvir" za dijalog, koji je pomenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, javlja Gazeta Express

express-lajcak-negira-da-postoji-novi-okvir-za-dijalog

Foto: Gazeta Express

On je rekao da je bio iznenađen kada je čuo za novi okvir dijaloga, ne navodeći datum sledećeg sastanka Kurtija i Vučića.

„Ovde smo da poguramo proces napred, sastanak će se održati što je pre moguće i to je svrha zašto sam danas ovde. Želimo da budemo sigurni da sastanak ima suštinu i da bude produktivan“, izjavio je Lajčak. 

On je rekao da se radi na određivanju datuma sastanka i najavio da će ovog meseca prisustvovati Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija na kojoj će učestvovati i Vučić, kao i visoki predstavnik EU, Žozep Borel.

Današnja poseta je treća u periodu od 30 dana. Lajčak je prvobitno posetio Prištinu sa američkim izaslanikom Gabrijelom Eskobarom, a drugi put je bio zajedno sa dva savetnika - nemačkog kancelara Olafa Šolca i francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Gazeta Express


Tagovi: Aljbin KurtiBriselski dijalogMiroslav LajčakAleksandar Vučić

Povezane vesti