Aljbin Kurti

Kurti razgovarao sa šefom Kancelarije EU na Kosovu i ambasadorima KvinteUoči sastanaka u Briselu, kosovski premijer Aljbin Kurti, zajedno sa svojim zamenikom odgovornim i za dijalog sa Beogradom, Besnikom Bisljimijem, sastao sa specijalnim predstavnikom Evropske unije na Kosovu i ambasadorima zemalja Kvinte.

kurti-razgovarao-sa-sefom-kancelarije-eu-na-kosovu-i-ambasadorima-zemalja-kvinte

Foto: Kancelarija kosovskog premijera

U kratkom saopštenju za medije navodi se da je razgovarano o "budućim sastancima" u Briselu, kao i o "procesima i pitanjima vezanim za dijalog između" Beograda i Prištine, te da je tokom sastanka "naglašeno zalaganje za nastavak saradnje i koordinacije" između kosovske vlade i predstavnika Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske i Italije. 

Ostali detalji nisu saopšteni. 

Podsetimo, predstavnici Kvinte na Kosovu razgovarali su dan ranije i sa predstavnicima Srpske liste, a detalje razgovora javnosti su preneli na konferenciji za medije u Beogradu. O tome čitajte u posebnoj vesti. 

U Beogradu je danas takođe zabeležena diplomatska aktivnost.

Srpski predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Ser Stjuartom Pičom i savetnikom državnog sekretara SAD Entonija Blinkena, Derekom Šoleom. 


Tagovi: Aljbin KurtiBriselski dijalogKvintaBesnik Bisljimi

Povezane vesti