Sportska lica

Vukosavljević spreman za takmičenje, najavljuje najbolju verziju sebe u ringu„Naučio sam da cenim život, tj. korona me je naučila da uživam u svakom trenutku. Pomogla mi je da bolje upoznam sebe, ojačala me mentalno. Sami sebe ograničavamo i postavljamo limite. Ukoliko radite, zaista verujete i želite nešto - vi ćete uspeti“, kazao je MMA borac iz Kosovske Mitrovice, Aleksandar Mlata Vukosavljević.

mlata-verujem-da-sam-sada-najbolja-verzija-sebe-i-da-sam-spremniji-nego-ikada

Radio Kontakt Plus

Vukosavljević je u emisiji "Sportska lica" koja se emituje na Kontakt Plus radiju, rekao da je aktuelna pandemija dosta uticala na sport, jer nas je sve primorala da budemo u karantinu.

„Međutim, ko je hteo - našao je način, a ko nije - taj ima izgovor. Ja sam tokom karantina svakog dana trenirao, a to ste mogli da ispratite na društvenim mrežama, putem kojih sam objavljivao sve svoje treninge kako bi moji sugrađani i oni koji me prate mogli da vide čime se bavim i da imaju motivaciju za rad“, kazao je Aleksandar.

Objasnio je zašto ga sugrađani ne viđaju u poslednje vreme.

„Aktivan sam na društvenim mrežama, ali nisam aktivan u društvenom životu, jer sam već dva meseca u pripremnom periodu pred takmičenje. Meč će se održati sredinom oktobra, međutim nije poznat tačan datum. Takmičiću se u kategoriji do 80 kg. Krenuo sam sa skidanjem kilograma, imao sam 94 kg, skinuo sam 11 kg, a ostalo mi je još 6 kg da skinem. To je mukotrpan posao i veoma je iscrpljujuće, ali sam sve podredio sebi i svojim potrebama“, kazao je Aleksandar.

Tokom priprema pomažu mu roditelji i sponzori "Boks klub Kosovska Mitrovica", zdravstveno-turistički centar "Rajska Banja", berbernica "Britvičica", teretana "TehnoGym" i "Soko security".

Za Mlatinu snagu i kondiciju zadužen je Fil Daru, njegov online mentor.

„On je treću godinu zaredom proglašen za najboljeg kondicionog trenera u MMA svetu i ja se prema njegovom planu i programu pripremam. Sa takmičarima iz svog kluba radim na rvanju i brazilskoj džiu-džici, a što se tiče boksa i mai taija (tajlandski boks, prim. aut.) - to radim sa Ivanom Milićem Điđijem“, objašnjava Mlata.

Priznaje da je držanje dijete najteži deo priprema.

„Ništa mi toliko teško ne pada koliko ta ishrana. Ja sam veliki ljubitelj slatkiša i jedina stvar koja mi baš nedostaje su palačinke i to je prvo što ću pojesti nakon takmičenja. Imam odličnu saradnju sa prodavnicom suplemenata u našem gradu. Imaju razne soseve i zaslađivače sa 0 kalorija, što je vrhunska stvar i to mi je ’vadilica’ u toku tih teških dijeta“, kaže on.

Na društvenim mrežama možemo videti da je Aleksandar aktivan i u kuhinji. On kaže da je kuvanje njegova strast.

„Ukoliko volite da kuvate, ništa nije teško. Iskreno, da nisam profesionalni sportista verovatno bih bio profesionalni kuvar. Imam tu ljubav prema kuvanju i trudim se da svako jelo koje spremim bude ukusno i da bude vizuelno lepo. Volim da eksperimentišem u kuhinji i da probam svašta nešto novo“, dodaje on.

MMA klub Kosovska Mitrovica trenutno ne radi zato što se Aleksandar nalazi u pripremnom periodu za takmičenje, pa je svu pažnju posvetio sebi i svojim potrebama. Nada se da će klub početi sa radom odmah po završetku takmičenja.

„Prepolovio sam broj klijenata sa kojima radim individualno u teretani, jer ne mogu da postignem da radim sa velikim brojem ljudi. Imam sedam aktivnih vežbača i sa njima trenutno radim. Oni mi svakog dana daju motivaciju za rad, jer kada vidim njih i njihove uspehe koje svakog dana nižu dok pobeđuju sami sebe na treninzima - to je velika motivacija za mene. Radim sa oba pola,“ objašnjava on.

Na samom kraju razgovora, Vukosavljević je poručio sledeće:

„Imao sam veliki broj borbi samih sa sobom i mnogo je bitno biti karakter i verovati u to što radite. Verujem da sam sada najbolja verzija sebe i da sam spremniji nego ikada. Vreme će pokazati da li sam bio u pravu. Videćete novog Mlatu na predstojećim takmičenjima.“

Emisiju možete poslušati ovde:

 


Tagovi: Sportska lica

Povezane vesti