nase-heroine

Naše heroine: Marijana BojanićPredstavljamo heroinu Balkansmedia.org Marijanu Bojanić, izvršnu direktorku televizije Vijesti i Daily pressa u okviru kojeg rade dnevni list Vijesti i portal Vijesti.

nase-heroine-marijana-bojanic

Foto: Ilustracija/Lejla Ahmedspahić

Mediji pod brendom Vijesti su mediji sa najvećim poverenjem. Televizija Vijesti, u kojoj je bila urednica, je godinama najgledanija televizija u Crnoj Gori dok je portal, od osnivanja, celu deceniju, daleko najčitaniji u zemlji.

Kadić Bojanić je diplomirala na Filozofskom fakultetu. Karijeru je počela kao novinarka nedeljnika Monitor 1999. godine. Dobitnica je više nagrada. Nagradu za istraživačko novinarstvo Instituta za medije dobila je 2005. godine. Nagrada za filantropiju „Iskra” uručena joj je 2012. godine, dok je nagradu za najbolju menadžerku dobila 2017. godine. Bavi se humanitarnim radom i ekološka je aktivistkinja. Udata, majka troje dece.

Novinarsku karijeru započela je 1999. godine u nedeljniku Monitor, a od 2008. radi na TV Vijesti.

“Sam prelazak iz nedeljne novine u kojoj je jedan ritam i način rada na televiziju gde je brži tempo, bio je izazov”, kaže Marijana. Takođe, navodi da je mogućnost da se oproba u različitim formama tv novinarstva bila satisfakcija, ali i novi izazov.

“Pa tako shvatam i najnovije radno mesto”, ističe Marijana. Ne robuje formama, ne radi samo ono što joj je “u opisu radnog mesta”, već sama širi delokrug svog rada i interesovanja.

“Mislim da je to dobro i za mene, ali i za kuću u kojoj radim”, navodi Marijana.

Marijana navodi da nije uvek jednostavno sve uklopiti sa vrlo aktivnim porodičnim životom, vremenom koje posvećuje sinovima Davidu i Nikši, kćerki Iskri, suprugu, majci, prijateljicama i prijateljima, hobijima, kuvanju koje joj je najmilija antistres terapija, putovanjima na koja rado idu.

“Moj raspored je uvek krcat i iako je prilično naporno stići baš sve, sama sam izabrala ovakav način života i sama tražim nove izazove”, kaže Marijana.


Tagovi: nase-heroine

Povezane vesti


nase-heroine-jelena-vasic

Naše heroine: Jelena Vasić

nase-heroine | 08:52 | 09.05.2022.

nase-heroine-gordana-bjeletic

Naše heroine: Gordana Bjeletić

nase-heroine | 12:42 | 02.05.2022.

nase-heroine-ana-anastasovska

Naše heroine: Ana Anastasovska

nase-heroine | 14:09 | 27.04.2022.