nase-heroine

Naše heroine: Mirjana MilutinovićDanas predstavljamo heroinu Balkansmedia.org Mirjanu Milutinović, direktorku Kontakt Plus radija iz Kosovske Mitrovice.

nase-heroine-mirjana-milutinovic

Foto: Ilustracija/Lejla Ahmedspahić

Mirjana Milutinović, rođena 20. 12. 1973. godine, u Kosovskoj Mitrovici, gde je završila osnovnu i srednju školu.

Filološki fakultet, odsek Književnost i srpski jezik studirala na Univerzitetu u Prištini. Kratko vreme, radila je u prosveti.

Iako joj je radio kao medij jako privlačan još od najranije mladosti i tinejdžerskih dana, nikada nije pokušala da se oproba u tom poslu, pre svega zbog svoje prirode, koja se ne nikako poklapa sa težnjom ka javnom nastupu, ali i zbog ograničenih mogućnosti u ponudi medija u to vreme.

Ipak, promenom životnih okolnosti i planova, nakon sukoba na Kosovu 1999. godine, započinje rad u medijima.

Večernji zabavni program, jutarnji program, urednica jutarnjeg programa, novinarka informativne redakcije, glavna i odgovorna urednica, tako su se, prilično brzo smenjivale obaveze i poslovi na kojima je radiila. Bila je dopisnica ANEMa i radija B92.

Novembra 2004. godine, imenovana je za direktorku Kontakt Plus radija iz Kosovske Mitrovice. Da bi se potpuno posvetila poslovima menadžmenta, odnosno vođenje i upravljanja u medijima, odustaje od dopisničke karijere.

Kontakt Plus radio postaje jedan od najznačajnijih medija na Kosovu, pre svega zbog svog profesionalnog izveštavanja, te zbog specifičnih tematskih programa i projekata koje sprovodi, a koje promovišu prave pojedinačne i društvene vrednosti i interkulturalno povezivanje, što je posebno značajno za region iz kojeg izveštava.

Redakcija Kontakt Plus radija od 2012. godine uređuje i informativni portal www.radiokontaktplus.org.

Prošla je mnoge treninge i škole iz oblasti novinarstva, marketinga, menadžmenta i upravljanja u medijima. Treninge organizovali USAID/IREX Kosovo, INTERNEWS Kosovo. Dojče vele, BBC, OEBS, ANEM, Ministarstvo kuture Republike Srbije, Medienhilfe itd.

Mirjana je i predsednica KOSMA mreže (mreža radio stanica sa Kosova koje program emituju na srpskom jeziku). Udata je i majka troje dece.


Tagovi: nase-heroine

Povezane vesti


nase-heroine-jelena-vasic

Naše heroine: Jelena Vasić

nase-heroine | 08:52 | 09.05.2022.

nase-heroine-gordana-bjeletic

Naše heroine: Gordana Bjeletić

nase-heroine | 12:42 | 02.05.2022.

nase-heroine-ana-anastasovska

Naše heroine: Ana Anastasovska

nase-heroine | 14:09 | 27.04.2022.