Fudbal

OFK "Dif" vrši upis novih članova u školicu sportaOmladinski fudbalski klub “Dif” iz Kosovske Mitrovice vrši upis novih članova u okviru svoje školice sporta. Pravo na prijavu imaju dečaci i devojčice, starosti od tri do sedam godina, kazao je trener Milosav Miki Knežević u emisiji “Sportska lica” koja se emituje na Kontakt Plus radiju.

ofk-dif-vrsi-upis-novih-clanova-u-skolicu-sporta

Radio Kontakt Plus

Trener Knežević je kazao da je školica oformljena imajući u vidu da je kod dece sve više prisutna neka vrsta deformiteta usled fizičke neaktivnosti.

“Sa decom počinjemo da radimo dok su još mala. Vidite i sami da su prisutni razni deformiteti, jer su deca sve više ispred računara, televizora, telefona… Bazirali smo se na motoričke sposobnosti, da ih naučimo pravilno da se kreću, da trče i izvode određene vežbe”, dodao je Knežević.

Pored Kneževića, u školici sporta rade i treneri - Perica Ilić, Nemanja i Njegoš Bulatović.

“Školica je zabavnog karatkera. Kolege koje rade sa mnom, trude se da deca kroz zabavu obavljaju određene aktivnosti i da im pritom bude zanimljivo. Sve vežbe su prilagođene njihovom uzrastu. Na osnovu kritika roditelja, vidimo da su deca zadovoljna te da dobro obavljamo svoj posao. Kada vidimo osmeh na dečjim licima i mi smo srećni”, poručio je trener.

Knežević je dodao da je odziv zadovoljavajući, da se prijavilo dosta dece i izrazio nadu da će se taj broj povećavati.

“Upis je startovao početkom septembra. Decu je moguće upisati u vreme održavanja treninga - utorkom, sredom, subotom i nedeljom. Mogu i da nam se jave bilo kada na društvenim mrežama, radi dobijanja svih potrebnih informacija”, kazao je on.

Treninzi se održavaju u Hali sportova u Mitrovici, u salama OŠ "Branko Radićević" i Srednje tehničke škole "Mihailo Petrović Alas" i na stadionu u Žitkovcu.

Članarina iznosi 15 evra mesečno.

“Neko će reći da je to mnogo, ali verujte mi od tog novca plaćamo sve dažbine - zakup termina u novoj Hali sportova, u “balon” sali, školama…“, objašnjava Knežević.

Dodao je da je pandemija korona virusa mnogo uticala na rad mitrovičkog OFK “Dif”.

“Sport je pogođen kao i svi segmenti društva. Skoro pola godine nismo radili ni mi ni deca. Prilagođavali smo se situaciji i snalazili se na razne načine”, kazao je trener Knežević.

U okviru OFK “Dif” treniraju poletarci, petlići, pioniri i kadeti. Knežević ponosno ističe jedan lep podatak:

“U našim najvećim klubovima - Zvezdi, Partizanu, Vojvodini, OFK Beogradu, Radu - imamo igrače koji su potekli iz naše škole. Veoma smo ponosni na tu činjenicu.”

Trener kaže da je recept za uspeh samo jedan.

"Rad, rad i samo rad. Rad je osnova za uspeh."

Knežević je na kraju razgovora poručio klincima sledeće:

“Sport utiče na pravilan razvoj tela, pa bih deci poručio da se što više igraju, zabavljaju, da što više budu fizički aktivna.”

Čitavu emisiju možete poslušati ovde:

 


Tagovi: FudbalSportska lica

Povezane vesti