Kurti poželeo uspeh novim policajcima na severu Kosova

Kosovski premijer Aljbin Kurti zahvalio se novim pripadnicima Kosovske policije na severu, poželevši im uspeh.
Image
Foto: Zvaničan FB nalog Kosovske policije

Dan ranije KP za region sever dobio je 74 nova policajca, svi iz nevećinske zajednice na Kosovu, od kojih je 45 pripadnika srpske nacionalnosti.

Kurti danas precizira i ostale brojke – 15 pripadnika iz bosanske, 8 iz romske, aškalijske i egipćanske i troje pripadnika KP-a iz turske zajednice.

„Zahvaljujemo im se na usluzi i želimo im uspeh“ – naveo je Kurti. Njegova današnja poruka drugačija je od one od sredine meseca kada su novi policajci zajedno sa ostalima u novoj generaciji diplomirali. Kurti je tada poručio da je policija „nastavak oslobodilačke vojske“.

Podstimo, Srbi su Kosovsku policiju na severu napustili prošle godine kada su to učinili i zaposleni u drugim institucijama.

Policiju je tada napustilo 547 srpskih pripadnika KP-a. Kosovska policija je od tada raspisala dva konkursa isključivo za direkciju policije za sever, za pripadnike iz manjinskih zajednica. Prvi je raspisan početkom godine, a drugi sredinom maja. Treći i najnoviji je otvoren za sve regione policije na Kosovu, odnosno nije ograničen na manjinske zajednice i važi za čitavu teritoriju Kosova.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.