Vučina Janković razrešen funkcije predsednika UO Studentskog centra “Priština”

Vlada Srbije nastavila je da donosi kadrovska rešenja. Najnovija se odnose na razrešavanja i imenovanja predsednika Privremenog organa Opštine Gora i člana Privremenog organa Kosovske Kamenice.
Image
Foto: Kontakt Plus (arhiva)

Ujedno je razrešen Upravni odbor Studentskog centra „Priština“ u Kosovskoj Mitrovici na čijem je čelu bio Vučina Janković i imenovan novi u kojem je za vršioca dužnosti predsednice postavljena Marina Biševac.

Vlada Srbije nastavila je da donosi kadrovska rešenja. Najnovija se odnose na razrešavanja i imenovanja predsednika Privremenog organa Opštine Gora i člana Privremenog organa Kosovske Kamenice.

Na sednici koja je održana još 3. novembra Vlada Srbije je odlučila da razreši starog predsednika Privremenog organa Opštine Gora i imenuje novog, tj. vršioca dužnosti.

Razrešen je Neim Sahtijari, a novim rešenjem koje potpisuje prvi potpredsednik Vlade Srbije, Ivica Dačić, za vršioca dužnosti predsednika Privremenog organa opštine Gora imenovan je Vezaip Omerović.

Vlada Srbije je vršila imenovanja u srpskim institucijama na Kosovu i na sednici koja je održana 20. novembra.

Tada je dužnosti člana Privremenog organa opštine Kosovska Kamenica razrešen Slađan Jordanović i to, kako se navodi u odluci, na lični zahtev.

Njega je kao vršioc dužnosti zamenio Slobodan Mitrović.

Na istoj sednici doneta je i odluka o razrešenju predsednika i članova Upravnog odbora Studentskog centra „Priština“ u Kosovskoj Mitrovici. Ujedno je rešenjem imenovano novo rukovodstvo.

Kako je potvrđeno iz Vlade Srbije, predsednik ovog odbora sve do skorije bio je Vučina Janković.

Osim Jankovića, na sednici Vlade Srbije održanoj 20. novembra su razrešeni i članovi ovog odbora – Saša Milošević, Dušan Krstić, Božidar Stanojević, Radašin Kasalović, dr Ljiljana Arsić, dr Aleksandar Ristovski, Milan Savić, Jovan Aleksić, Nemanja Biševac, Gordana Jakšić, Aleksandar Mašković i Milica Savić.

Vlada Srbije je istog dana donela rešenje o imenovanju vršioca dužnosti predsednika i vršiloca dužnosti članova Upravnog odbora studentskog centra „Priština“, među kojima su se našle tri osobe koje su prethodno razrešene iste funkcije.

Za vršioca dužnosti predsednika imenovana je Marina Biševac. Novi vršioci dužnosti članova su podeljeni u četiri kategorije.

Kao predstavnici osnivača imenovani su Vukašin Mitrović, Aleksandra Rakić, Milica Vlašković, Ljiljana Radenković;

U drugoj kategoriji nalaze se predstavnici univerziteta: prof. dr Ljubiša Lilić, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta i prof. dr Zvezdan Arsić, dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini.

Predstavnici studenata su Slađan Trajković, student Medicinskog fakulteta, Isidora Nekić, student Fakulteta umetnosti, Krsto Vasić, student Fakulteta tehničkih nauka.

Predstavnici zaposlenih u ustanovi su Aleksandar Mašković, dipl. inženjer građevinarstva, Gordana Jakšić, dipl. ekonomista, Milica Savić, ekonomista.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.