Ugljanin: Podneta inicijativa za smenu gradonačelnika, rok od pet dana za odgovor

Grupa građana koja je pre dva dana pokušala da preda inicijativu za smenu gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, danas je to i uspela. Zahtev je zaveden, a predsednik Skupštine opštine ima rok od ...
Image
Foto: Kontakt Plus

Grupa građana koja je pre dva dana pokušala da preda inicijativu za smenu gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, danas je to i uspela. Zahtev je zaveden, a predsednik Skupštine opštine ima rok od pet dana da odgovori, potrdio je predsednik SO-a ove opštine, Nedžad Ugljanin.

Zahtev su podneli isti inicijatori – Sanja Krtinić, Milan Milosavljević – potvrdio je Ugljanin, dodajući da je među inicijatorima i treća osoba.

„Podneli su zahtev tri inicijatora, primio sam ih u sali skupštine opstine, upotpunili su zahtev, naveli su da zahtev predaju na osnovu Administrativnog uputstva“ – kazao je Ugljanin u izjavi za Kontakt plus, potvrđujući da je zahtev i prihvaćen.

U zahtevu se, kako navodi Ugljanin, navodi i da „opština nije u funkciji i ne pruža osnovne usluge građanima“.

Predsedavajući SO-a, međutim, kaže da ovakva tvrdnja ne stoji i da bi to mogao da bude jedan od razloga za zahtevom za dodatna pojašnjenja od strane inicijatora.

Kaže i da je njegov naredni korak to da taj zahtev prosledi gradonačelniku opštine, Centralnoj izbornoj komisiji i Ministarstvu administracije lokalne samouprave.

O tome kakav će odgovor biti, neće da prejudicira – podcrtava.

Za sada nema informacija da li su zahtevi za smenu predati i u drugim opštinama na severu Kosova.

Pročitajte još:

Sever Kosova: Pokušana predaja zahteva za razrešenje gradonačelnika, zahtevi nisu primljeni 

Krasnići: Ministarstvo nije dobilo zvanično obaveštenje o inicijativi za smenu gradonačelnika

CIK-u poslati mejlovi, traži se smena gradonačelnika na severu

CIK potvrdio da priprema odgovore na zahteve za smenu gradonačelnika na severu 

CIK odgovorio građanima koji su zatražili peticiju za smenu gradonačelnika na severu: Zahteve podneti predsednicima SO-a


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.