Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Advokat uputio zahtev Vrhovnom sudu za vanredno ublažavanje kazne Svetomiru Bačeviću

Zbog lošeg zdravstvenog stanja Svetomira Bačevića.
Image
Foto: Kim

Advokat Dejan A. Vasić uputio je danas kosovskom Vrhovnom sudu zahtev za vanredno ublažavanje kazne svom branjeniku Svetomiru Bačeviću, koji je prethodno osuđen za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva od strane Osnovnog suda u Prištini.

U zahtevu, advokat Vasić je naglasio da je Svetomir Bačević već izdržao polovinu propisane kazne, ujedno ukazavši na izuzetno loše zdravstveno stanje svog klijenta, koje predstavlja stvarnu opasnost od težih posledica.

“Siguran sam da će ovu činjenicu potvrditi i lekar koji je mog branjenika pregledao u Кlinčko-bolničkom centru u Prištini”, navodi Vasić.

Kako bi dodatno naglasio hitnost situacije, advokat Vasić je podsetio da je tokom vikenda primio očajnički poziv porodice Svetomira Bačevića, u kom su zatražili njegov premeštaj na bolničko lečenje u Prištini. Međutim, na ovu molbu porodice još uvek nije odgovoreno.

Podsetimo, Bačević je septembra prošle godine osuđen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva 1998. na Kosovu. Apelacioni sud je početkom godine potvrdio presudu.

Bačević je raseljeno lice, živeo je u Gornjem Milanovcu. Decembra 2020. otišao je iz Belog Polja u Peć kako bi izvadio lična dokumenta, kada je uhapšen u zgradi opštine i priveden u policijsku stanicu. Nakon obavljenog informativnog razgovora prebačen je u Prištinu u pritvor.

Advokat Vasić: Zdravstveno stanje Bačevića teško pogoršano, apel da mu se dozvoli bolničko lečenje


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.