Barbano: Euleks nepokolebljiv u promovisanju ljudskih prava i bezbednosti svih zajednica

Euleks je nepokolebljiv u promovisanju ljudskih prava i bezbednosti svih zajednica na Kosovu, poručio je šef ove misije, Đovani Pjetro Barbano.
Image
Foto: Facebook/EULEX

On je juče posetio mitrovički region gde se susreo sa predstavnicima političkih partija i civilnim društvom. Razgovarali su o trenutnoj bezbednosnoj situaciji na severu Кosova.

„Veoma važna terenska poseta prelepom regionu Mitrovice. Imao sam priliku da sa interesovanjem slušam predstavnike političkih partija i civilnog društva koji su izneli potrebe i brige građana za bezbednost. Lično sam ih uverio u nepokolebljivu posvećenost Euleksa u promovisanju ljudskih prava i bezbednosti svih zajednica na Kosovu“, napisao je Barbano na društvenoj mreži „X“ (nekadašnji Tviter).

Kako je saopšteno iz Euleksa, Barbano je obišao ibarski most i sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem, sa kojim je razgovarao o značaju tekućih napora za deeskalaciju.

Kako je navedeno, sa predstavnicima Srpske liste razgovarao je o naporima za deeskalaciju, koordinaciji Euleksa sa Kosovskom policijom u zajedničkim bezbednosnim procenama, i o pojačanoj bezbednosti kroz poboljšanu infrastrukturu za rad policije u zajednici u Suvom Dolu.

Sa drugim predstavnicima političkih partija i civilnog društva razgovarao je, kako je navedeno, o potrebi i mogućnostima za jačanje konstruktivnih odnosa među zajednicama, ponavljajući posvećenost Euleksa da podrži bezbednost i ljudska prava svih na Kosovu.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.