Delibašić i Lazić demantovali Svečljine navode

Demantujem bilo kakvo učešće u grupama koje su pomenute – izjavio je za KoSSev Dragoljub Delibašić iz Zvečana.
Image
Foto: Kosovska vlada

Delibašić se našao na listi navodne strukture Civilne zaštite koju je dan ranije objavio kosovski ministar unutrašnjih poslova.

Dželjalj Svećlja objavio je najučerašnjoj konferenciji za štampu imena i fotografije osoba, navodeći da je reč o članovima grupe Srba koja se sukobila sa policijom 24. septembra, te da su oni pripadnici Civilne Zaštite i Severne Brigade – organizacija koje je kosovska vlada proglasila za terorističke.

Ujedno je objavio navodnu strukturu Civilne zaštite, odnosno fotografiju na kojoj se nalazi više lica, a dok je na samom vrhu direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković.

U nastavku je više drugih osoba među kojima je i Dragoljub Delibašić, za kojeg stoji da je navodno koordinator.

Tvrdnje kosovskog ministra unutrašnjih poslova demantovao je upravo Delibašić.

„Ja Dragoljub Delibašić iz Zvečana, nakon objave putem sredstava javnog informisanja, demantujem bilo kakvo učešće u grupama koje su pomenute. U svom sam stanu u Zvečanu, spreman da odgovorim svakom pozivu nadležnih organa“, poručio je.

On negira svako učešće, a čak i poznanstvo sa licima koja se navode.

„Negiram svako učešće, čak i poznastvo sa licima koja se navode. Penzioner sam, honorarno zaposlen u Advokatskoj kancelariji Dejana A. Vasića, kao administartivni savetnik“, naveo je.

Delibašić, inače nekadašnji policijski pukovnik MUP-a Srbije, uhapšen je 2014. godine kada i Oliver Ivanović, uz optužbe za navodne ratne zločine.

Njemu je, međutim, januara meseca 2016. godine izrečena oslobađajuća presuda, nakon 712 dana pritvora koje je stoički proveo u borbi za pravdu i slobodu.

„Najoštrije demantujem laži i neistine iznete na juče održanoj konferenciji tzv. ministra Svečlje o svakom vidu umešanosti u kako navodi – distribuciju naoružanja na Кosovu i Metohiji“ – izjavio je za KoSSev i Blažo Lazić.

„Ovu izjavu, etiketiranje bez ikakvih dokaza, vidim kao perfidni nastavak pritiska na moju porodicu, mene i ostale srbe sa КiM“ – kazao je.

Lazić (1986), živi u Zvečanu, zaposlen je u KBC Kosovska Mitrovica, i otac je maloletnog deteta.

Pročitajte još:

Svečlja predstavio svoje viđenje strukture Civilne zaštite; Objavio i fotografije navodnih učesnika dešavanja u Banjskoj


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.