Eparhija raško-prizrenska osuđuje napad na sveštenika u Prizrenu

Eparhija raško-prizrenska, osudila je današnji napad na sveštenika u Prizrenu.
Image
Foto: Eparhija raško-prizrenska

Jutros se oko 8.45 časova u centru Prizrena, ispred hotela Teranda, dogodio incident kada je jedan kosovski Albanac okačio zastavu OVК na prednji deo autobusa, a zatim krenuo da verbalno provocira hodočasnike iz centralne Srbije.

„Eparhija raško-prizrenska osuđuje ovaj incident kao zastrašivanje na etničkoj i verskoj osnovi i izražava iskrenu nadu da se ovakvi događaji neće ponavljati, jer je očigledno reč o izolovanom slučaju u Prizrenu, gde naše sveštenstvo i bogoslovci inače žive mirno i naši poklonici redovno dolaze da obiđu svetinje ovog grada“, navodi se u saopštenju iz Eparhije raško-prizrenske.

Potparol Kosovske policije za region Prizren, Šaćir Bitići, potvrdio je ranije danas za Radio Goraždevac da je došlo do napada na sveštenika, da je osumnjičeni uhapšen i da mu je određeno zadržavanje od četrdeset i osam časova.

„Danas oko devet sati u ulici Remzi Ademi u Prizrenu, raportirano je da, dok je autobus vranjskih registarskih tablica bio zaustavljen, blizu autobusa je došao pop da uzme posetioce, jedna osoba je uhvatila za ruku popa i posle toga je pobegao sa tog mesta. Policija je zaustavila osumnjičenog i njemu je određeno zadržavanje od četrdeset i osam sati“ – izjavio je Bitići.

Radio Goraždevac: U centru Prizrena fizički napadnut sveštenik


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.