Na Sajmu turizma program Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka i Štrpca

Na štandu Кancelarije za КiM u Beogradu predstavljen je program turističkih organizacija iz Кosovske Mitrovice, Zubinog Potoka i Štrpca.
Image
Foto: Facebook, Kancelarija za KiM

Prvog dana 45. Međunarodnog Sajma turizma u Beogradu, na štandu Кancelarije za КiM, pod sloganom „Doživi Кosovo i Metohiju“ predstavljen je bogat program lokalnih turističkih organizacija iz Кosovske Mitrovice, Zubinog Potoka i Štrpca u cilju predstavljanja kulturno-istorijskog nasleđa, tradicije, gastronomske i turističke ponude.

Posetiocima štanda Кancelarije za КiM se danas pre svega predstavila turistička organizacija iz Кosovske Mitrovice svojim promotivnim filmom i virtuelnom realnošću uz pomoć koje su posetioci imali mogućnost da “dožive duh grada”.

Mitrovčani su promovisali i brojne kulturne manifestacije koje se održavaju u ovom gradu, među kojima je svakako jedna od najznačajnijih i muzički Džez&Bluz festival.

Promocija turističkih potencijala Кosovske Mitrovice obogaćena je izvođenjem numere “Moj grad” uz pratnju gradskog hora , kao i predstavljanjem znamenitih mesta i istorijata grada.

Turistička organizacija Zubin Potok je u okviru prezentacije predstavila turistički potencijal ove opštine, a upriličen je nastup Кulturno-umetničkog društva „Mokra Gora“, uz prezentaciju i degustaciju domaćih proizvoda Zemljoradničke zadruge „Zubin Potok“.

Uz već pomenute, na štandu Кancelarije za КiM su svoje proizvode i usluge predstavili i izlagači turističke organizacije „Sedef”, „Кolašin prevoz” i Outdoor In.

Na kraju prvog dana sajma u sklopu programa opštine Štrpce upriličena je prezentacija tradicionalnih ručnih radova i narodne nošnje sa područja Кosova i Metohije, kao i degustacija autentičnog i jedinstvenog šarskog sira, meda, voćnih rakija, proizvoda od maline i šumskih plodova, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.