Ubijena žena u Peći, osumnjičen suprug

U Peći je jutros ubijena žena, a za ubistvo je osumnjičen njen suprug koji je odmah uhapšen, javljaju prištinski mediji.
Image
Foto: Preuzeto sa koha.net

Portparol Osnovnog tužilaštva u Peći, Skadran Nikči, izjavio je za Kohu da je ubistvo izvršeno vatrenim oružjem.

Osumnjičeni je uhapšen, a na lice mesta stigle su relevantne jedinice.

„U Peći je zabeležen slučaj ubistva, gde se sumnja da je u stanu u centru Peći muž oduzeo život svojoj supruzi. Trenutno su na licu mesta glavni tužilac, tužilac za teška krivična dela i svi relevantni timovi. Osumnjičeni je uhapšen“, rekao je Nikči.

Portparol Kosovske policije za region Peći, Driton Rugova, potvrdio je da se ubistvo dogodilo u ulici „Bila Klintona“, oko 8.15 časova.

„Policija je odmah izašla na lice mesta, kao i lekarska ekipa, koja je konstatovala smrt nastradale. Osumnjičeni je uhapšen i nalazi se u prostorijama Policijske stanice u Peći“, naveo je Rugova.

Ovo je drugi slučaj femicidaza samo nekoliko dana na Кosovu.

Prethodni je zabeležen u Uroševcu, 12. aprila, kada je dvadesetjednogodišnja žena ubijena u Centru za socijalni rad, gde se i u ovom slučaju sumnja da je ubistvo izvršio suprug.

U Uroševcu i Prištini su potom organizovani protesti na kojima su građani izrazili nezadovoljstvo zbog nedovoljne zaštite žena.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.