Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Niz aktivnosti povodom obeležavanja Nedelje Crvenog krsta u Kosovskoj Mitrovici

Nacionalni dan Crvenog krsta kao i Nedelja Crvenog krsta, ove godine obeležava se pod sloganom „Sve što činimo, činimo od srca“, što će učiniti i mitrovički Crveni ...
Image

Obeležavanje Nedelje Crvenog krsta počinje druženjeme volontera Crvenog krsta družiti sa đacima osnovnih škola u Mitrovici, sutra i prekosutra. Tom prilikom, učenici će se upoznati sa programskim aktivnostima ove humanitarne organizacije.

Tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana u četvrtak, 11. maja u prostorijama Odeljenja transfuziologije krvi KBC Kosovska Mitrovica, od 08.00 do 14.00 sati.

„Tom prilikom će naš dugogodišnji dobrovoljni davalac krvi Nikola Pačariz po stoti put darovati ovu dragocenu tečnost, pa će mu biti uručeno priznanje Crvenog krsta Srbije za 100. davanje krvi“, navode iz Crvenog krsta.

Poseta i druženje sa mališanima iz PU „Danica Jaramaz“ planirana je 15. maja, a tada će volonteri pričati sa decom na temu Crvenog krsta, a koja će kasnije svoje impresije preneti crtežima na platou ispred ove obrazovne ustanove.

Akcija „Jedan paketić puno ljubavi“ takođe će biti realizovana tokom cele Nedelje Crvenog krsta, a koja podrazumeva poklon paketiće za sve bebe rođene tokom ove sedmice, a koje obezbeđuje Crveni krst Kosovska Mitrovica.

Ujedno Crveni Krst Kosovske Mitrovice obeležava 104. godišnjicu postojanja i rada.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.