grad13:02 | 31.01.2017Izvor: Radio Kontakt Plus

Direktor Studentskog centra Priština - Kosovska Mitrovica Jovo Popović dobitnik "Svetosavske nagrade"Direktor Studentskog centra Priština – Kosovska Mitrovica Jovo Popović jedan je od dobitnika "Svetosavske nagrade", priznanja koje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije dodeljuje za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju, unapređivanju obrazovno- vaspitne prakse i razvoju naučnih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

direktor_studentskog_centra_pristina___kosovska_mitrovica_jovo_popovic_dobitnik_svetosavske_nagrade

KOSOVSKA MITROVICA -  Direktor Studentskog centra Priština – Kosovska Mitrovica Jovo Popović  jedan je od dobitnika "Svetosavske nagrade", priznanja   koje  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije dodeljuje  za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju, unapređivanju obrazovno- vaspitne prakse i razvoju naučnih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Jovo Popović je istakao da mu nagrada mnogo znači, ali da veliku zaslugu za nagradu imaju studenti, kolege I saradnici.

“Ovo je velika satisfkcija za mene kao čoveka koji dugo radi. Ovo sigurno ne bih mogao da postignem da nije mojih saradnika, da nije podrške studenata, da nije moje porodice I na tome sam zaista zahvalan. Ponosan sam što je ovo priznanje po drugi put ovde, 2011.godine je priznanje dobila Ustanova a ove godine ja kao pojedinac. Trudićemo se da kvalitet života studenata I cele akademske zajednice na ovom prostoru, za dobrobit celog srpskog naroda na KiM bude sto bolji I na što većem nivou” – podvukao je Popović.

On je napomenuo da je u toku dva mandata, koliko je na čelu  Centra, dosta toga urađeno , studentski standard  je poboljšan kada su u pitanju I kvantitet I kvalitet.

On je naveo da je preko 12 hiljada m2 urađeno, kapacitet Studentskog centra je uvećan za preko 630 mesta, a studentski standard se svake godine poboljšava.

Tokom prošle godine urađen je toplovod, ograđivanje Studentskog centra, a za povećanje studentskog standarda izdvojeno je preko 45 miliona dinara.  

Student prorektor Nemanja Biševac  čestitao je direktoru Popoviću na nagradi, istakavši da je otišla u prave ruke I potpuno zasluženo.

Biševac je ocenio da je  najbolji pokazatelj da Studentski centar dobro radi I da ima podršku I odličnu saradnju sa studentima  podatak da je ove godine zabeleženo povećanje od preko 20 odsto što se tiče potražnje mesta u studentskim domovima.

“Mislim da ćemo nastaviti I u narednom periodu  zajedno sa direktorom I njegovim saradnicima da razvijamo još bolju saradnju I nadam se još nekim nagradama jer svaka nagrada je doprinos ne samo Studentskom centru,m studentima I Univerzitetu, već I samoj Kosovskoj Mitrovici I KiM” – naglasio je Biševac.

Na nagradi je direktoru Popoviću čestitao I  predsednik studentskog Parlamenta Milan Savić.

Savić je napomenuo da je  Studentski parlament  predložio Jova Popovića za Svetosavsku nagradu jer su studenti  kao direktni korisnici pokazali velik ozadovoljstvo u koprišćenju prostora I svih usluga koje pruža Studentski centar.

Savić je istakao da je Studentski centar Priština – Kosovska Mitrovica među prvima, ako ne I prvi, po studentskom standardu, kapacitetu, kvalitetu ishrane, bezbednosti studenata

“Dovoljno je reći da naš Studentski centar ima vise kapaciteta nego Studentski centar u Nišu I Kragujevcu zajedno . Nadam se da ćemo nastaviti saradnju kao I do sada, Studentski centar I studentski Parlament će nastaviti da zajedno realizuju projekte I da rade na poboljšanju studentskog života  I standarda na ovim prostorima” – podvukao je Savić.

Smeštajni kapacitet Studentskog centra Priština – Kosovska Mitrovica  je 1711 mesta, a u studentskoj menzi dnevno se sprema 3 do  4 hiljade obroka.  

Direktor Studentskog centra Priština – Kosovska Mitrovica  Jovo Popović je Svetosavsku nagradu dobio za lični doprinos u poboljsanju studentskog I standarda I studentskog života uopšte.

U obrazloženju Komisije za izbor kandidata  Svetosavske  nagrade  u 2016. Između ostalog navedeno je da je Popović dosledan  domaćinskom poslovanju i zagalanju za visok nivo usluga smeštaja, ishrane  I bezbednosti studenata.  

Svetosavske nagrade za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju za 2016. godinu dobilo je 27 pojedinaca i institucija koji su se svojim zalaganjem i ostvarenim rezultatima istakli u oblasti obrazovanja i vaspitanja, a nagrade je na Savindan u Vladi Republike Srbije uručio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

 
Tagovi:

Povezane vesti