grad12:33, 23.04.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Dodelom nagrada obeležen Dan studenata Prištinskog univerzitetaDodelom nagrada, danas je obeležen Dan studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

dodelom-nagrada-obelezen-dan-studenata-pristinskog-univerziteta

Radio Kontakt Plus

Nagrade u vidu tablet računara i simboličnog novčanog iznosa, koje su obezbedili privrednici sa severa Kosova i lokalna samouprava, dobilo je 10 najboljih studenata sa 10 fakulteta.

Rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, prof. dr Zdravko Vitošević, poželeo je studentima da nastave sa vrednim radom i posvećenošću, izrazivši nadu da će njihove veštine i znanje koje tokom obrazovanja stiču, biti u funkciji ovog podneblja.

„Verujem da su ovi mladi ljudi, koji su dobili nagrade, uspeli da shvate da Univerzitet, grad i privrednici ovog regiona funkcionišu jako dobro i da će im to omogućiti da u godinama koje dolaze, nađu i zaposlenje na ovim prostorima, ali da svojim kvalitetom garantuju nastavak trenda uspona privrede i razvoja, kulture, zdravstva, sporta...“

Rektor je podsetio na to da Univerzitet od prošle godine zapošljava najbolje studente na svakom od studijskih programa na kojem se nalaze.

„Dakle, 10 najboljih studenata, sa 10 fakulteta, svake godine će biti primljeno na Univerzitet. Zamislite koliko ćemo posle pet, deset godina dobiti pametnih i mladih ljudi“, istakao je prof. dr Vitošević.

Gradonačelnik Severne Mitrovice, Milan Radojević, ukazao je da ovaj grad nije samo administrativni i zdravstveni, već i univerzitetski centar. 

„Mislim da je to jedan ogroman potencijal koji moramo da iskoristimo u budućnosti i zato smo želeli danas da vam pokažemo koliko cenimo vaš trud. Nadam se da ćemo u budućnosti biti u prilici da vam još više pomognemo. Pored stvaranja bezbednosnih uslova, razvoja infrastrukture, ekonomije, naš prioritet je i stvaranje neke nove intelektualne elite, koja će jednoga dana voditi institucije i ovaj grad.“

Zamenica gradonačelnika, Adrijana Hodžić, poručila je studentima da se ne osvrću za teškim momentima, već da se fokusiraju na obrazovanje. 

„Neophodno je da budete majstori svog zanata, jer jedino tako sutra kada budete dobili svoja radna mesta, neće vam biti teško da se svakoga dana pojavite na svojim pozicijama, već će vaš rad biti i vaše, a i zadovoljstvo svih onih korisnika kojima budete pružali vaše usluge.“

Predsednik Udruženja privrednika sa severa Kosova, Radoš Petrović, stava je da je jedna od najvećih privrednih grana upravo Univerzitet.

„Sa jačanjem Univerziteta, jačaćemo i privredu“, zaključio je Petrović.

Zbog situacije izazvane epidemijom, ove godine su izostale tradicionalne manifestacije.Tagovi: UniverzitetObrazovanjeMitrovica