grad15:09, 24.12.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Domovik održao godišnju konferencijuOrganizacija Domovik održala je danas onlajn godišnju konferenciju, na kojoj je bilo reči o izazovima i postignutim rezultatima tokom 2020. godine. Ujedno, dodeljena su priznanja „Ti si lider“ mladima, učesnicima istoimene kampanje koju je Domovik pokrenuo u ovoj godini.

domovik-oni-koji-rade-na-razvoju-dece-najveca-su-snaga-nase-organizacije

Foto: Domovik

“Vizija naše organizacije je bezbedno i inkluzivno društvo koje razvija potencijal i daje mogućnost svakom detetu. Sasvim sigurno, najveća snaga naše organizacije jesu ljudi, odnosno zaposleni, aktivisti, volonteri i saradnici koji, zajedno sa nama, rade na razvoju naše dece“, istakao je tom prilikom Miljan Stanišić, programski  koordinator Domovika.

Na konferenciji su govorili spoljni saradnici Domovika i to o ključnim oblastima na koje je ova organizacija bila najviše usmerena tokom ove godine. 

Oblasti uključuju odgovor Domovika na vanrednu situaciju (Covid-19), izgradnju sistema pribavljanja podataka i izradu analiza koje odražavaju realne potrebe dece i mladih, izgradnju institucionalizovane saradnje sa lokalnim organima i javnim službama, unapređenje kapaciteta, transparentnost i održivost Domovika i njegovih partnerskih organizacija, zatim podršku u stvaranju mladih lidera, njihovo promovisanje i unapređenje uloge u kreiranju i sprovođenju javnih politika koje se odnose na decu i mlade, kao i kampanju „Ti si lider“ koja ima za cilj promociju liderstva među mladima.

Deo pomenute kampanje je i četvoro mladih ljudi – Miloš Vučinić, Ksenija Manojlović, Katarina Milić i Jovana Marković, kojima je uručeno priznanje za aktivizam i pokazani entuzijazam da budu donosioci pozitivnih promena u društvu. 

“Shvatila sam da su svetu danas, više nego ikad pre, potrebni mladi i njihova želja da ovaj naš kratak period postojanja učinimo boljim za sebe i druge. Verujem da samo jedan dobar korak za sobom može povući niz sjajnih stvari. Zato ja danas, kao lider, ne želim da pozovem, već samo da podsetim sve moje vršnjake, ali i starije i mlađe od mene, da mi stvarno jesmo lideri. Mi smo lideri naše budućnosti i svet je u našim rukama. Nemojmo odustajati od njega”, poručila je jedna od dobitnica priznanja, Ksenija Manojlović.

Organizacija Domovik ove godine obeležava i jubilej – 10 godina rada i postojanja.


Tagovi: NVOAktivizamMitrovica