Vučić nakon sastanka sa Lajčakom i Eskobarom: Borba se nastavlja

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nakon sinoćnih razgovora sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan ...
Image

Sastanku su prisustvovali i ambasadori SAD i EU u Srbiji, Kristofer Hil i Emanuele Žiofre.

„Nastavićemo razgovore i verujem da ćemo moći u danima koji su pred nama da makar za jedan mali deo postignemo neko kompromisno rešenje, pošto je jasno da oko tablica i oko nekih većih pitanja do takvog rešenja ne može da dođe uopšte. I ovo što se nadam nije ništa sigurno“, naveo je Vučić u video-poruci na Instagramu koja je objavljena nakon ponoći.

Dodao je da je potrebno „mnogo garancija, još rada“.

„Ali u danima koji su pred nama radićemo i dalje vredno da pokušamo da obezbedimo i sačuvamo mir za naš narod. Ali da istovremeno osiguramo budućnost za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji“, rekao je predsednik Srbije. View this post on Instagram A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Lajčak je, posle druge runde razgovora sa Vučićem, naveo da se nada da su „na dobrom putu“.

On je istakao da ceni iskreni napor predsednika Srbije da se podrži evropsko rešenje.

„Naši razgovori će se nastaviti“, poručio je Lajčak na Tviteru.After a second round of discussions late last night, I hope we are on the right track. I appreciate @predsednikrs sincere effort to support a European solution. Our talks will continue.— Miroslav Lajčák (@MiroslavLajcak) August 26, 2022

Podsetimo, Vučić je najavljujući večernji susret izjavio ranije u četvrtak da je imao „ne lake“ razgovore, a u sličnom tonu su ih okarakterisali Lajčak i Eskobar istakavši da je bila „teška i odgovorna“ diskusija.

N1


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.