grad12:30, 14.11.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Donirani instrumenti muzičkoj školi "Miodrag Vasiljević" (FOTO)Muzičkoj školi “Miodrag Vasiljević” u Kosovskoj Mitrovici, danas su donirana tri električna pijanina i dve harmonike. Muzičke instrumente uručio je predsednik Privremenog opštinskog organa Aleksandar Spirić.

donirani-instrumenti-za-muzicku-skolu-miodrag-vasiljevic

Radio Kontakt Plus

David Parlić, direktor muzičke škole “Miodrag Vasiljević”, zahvalio se Privremenom opštinskom organu, školskoj upravi, Kancelariji za KiM i resornom ministarstvu Republike Srbije za sva ulaganja u školu na čijem je čelu, uz želju za nastavak dobre saradnje.

„Ovo danas što se dešava u našoj školi je najbolji pokazatelj da država Srbija kroz svoje institucije, preko škola, stiže do krajnjih korisnika ovih muzičkih instrumenata, a to su naša deca, naš podmladak i naša budućnost. Evo, i danas su nam obezbedili, mogu slobodno da kažem, tri kvalitetna električna pijanina i dve male harmonike. Jer koliko god da se bavimo vaspitno-obrazovnim radom, ako nemamo nastavna sredstva koja će nam pomoći u radu sa decom - sve je uzalud,“ - kaže Parlić.

Kazao je da se kroz dečje festivale, domaća i međunarodna takmičenja radi na animiranju dece, pa da samim tim ne čudi to što se sve veći broj mališana priključuje ovoj školi.

„Ono što je naš ponos i naša snaga, to je broj učenika, koji je u poslednjih deset godina utrostručen, a samim tim je i broj nastavnika i nastavnog osoblja udvostručen. Moje koleginice i kolege, pa i ja sam, primetili smo da je sve više nasmejane dece koja dolaze u muzičku školu i ja sam srećan zbog toga, jer smatram da smo napravili jedan kutak u kome će se oni radosno i spokojno osećati,“ - dodaje Parlić.

Predsednik Privremenog opštinskog organa Aleksandar Spirić, kaže da će ova donacija, vrednosti petsto hiljada dinara, pomoći deci u obrazovanju i sticanju pravih veština.

„Stvoreni su idealni uslovi za vaše napredovanje, a sada je na vama da pokažete svoje znanje i da ga nadogradite na najbolji mogući način. Verujemo da ćemo ovoj školi koja nas predstavlja na najbolji način kroz razna takmičenja u centralnoj Srbiji pomoći ovom donacijom, jer naš najveći potencijal jesu ljudi i ova mladost.“ 

Spirić dodaje da je Privremeni opštinski organ obezbedio 250 tona mazuta za grejnu 2019/2020 sezonu.

„Uspeli smo da kroz robne rezerve i druge mehanizme dođemo do toga da nijedno dete i nijedan stanovnik u našem gradu ne bude uskraćen za normalno funkcionisanje i normalan život. Za Medicinsku i OŠ ‘Sveti Sava’ obezbeđeno je 720 metara kubnih drva za ogrev. Učionice ove i svih drugih škola u Kosovskoj Mitrovici u narednom periodu biće tople“.

Dodao je i da je pre sedam dana isporučeno 18 interaktivnih tabli srednjim školama u Mitrovici, ukupne vrednosti - 2.360.000 dinara, koje je obezbedila Kancelarija za KiM.

Petar Rakić, profesor u ovoj školi, poklonio je Spiriću i Parliću po primerak nedavno objavljene Monografije o crkvenom horu “Branislav Nušić” iz Kosovske Mitrovice.Tagovi: MitrovicaDonacijaObrazovanje