grad13:56, 27.12.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Gimnaziji u Kosovskoj Mitrovici uručeni računariPredsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, uručio je danas Gimnaziji 17 računara.

gimnaziji-u-kosovskoj-mitrovici-uruceno-17-racunara

Radio Kontakt Plus

Oprema je namenjena IT smeru u okviru ove obrazovne ustanove. 

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, ističe da je opština u mogućnosti i prilici da podrži obrazovni sistem i da im je cilj da stvore bolje uslove za školovanje dece na prostoru Kosova i Metohije. 

„17 desktop računara za Gimnaziju, jasan su pokazatelj da ulažemo u mladost i budućnost. Mi kao lokalna samouprava tu smo da pružimo svaku vrstu pomoći i da stvaramo bolje uslove za školovanje ovdašnje dece“, poručio je Spirić.

Direktorka škole, Ivana Milenković Jezdimirović, zahvalila se na uručenoj pomoći, navodeći da je gimnazijalcima prekopotrebna oprema kako bi imali što bolji kvalitet nastave. 

„Ono što imamo mogli bismo da zamenimo, a pritom i da dopunimo. Znači, da svaki učenik ima svoj računar zato što su ta deca izuzetno talentovana i sve nada polažemo u njih“, ističe Milenković Jezdimirović.

Jedan od gimnazijalaca Luka Prlinčević, navodi da će im oprema jako značiti.

„Ispuniće naše učenje i obrazovanje i bićemo jednaki sa svim ostalim školama u Srbiji“, rekao je Prlinčević.

Aleksandar Spirić je za narednu godinu najavio i početak izgradnje nove školske zgrade za škole u južnom delu Kosovske Mitrovice.

„Tu je uključeno i Ministarstvo prosvete i lokalna samouprava, tako da ćemo ujedinjenim snagama težiti ka boljim uslovima. Ono što je ključ svih ključeva jeste bezbednost i sve građane pozivamo na slogu, jedinstvo i ono što je najneophodnije da jedni druge osnažujemo i podržavamo kao što ovde u školi rade i usavršavaju ovu mladost“, podvukao je Spirić. 
Tagovi: ObrazovanjeŠkolaAleksandar SpirićMitrovica

Povezane vesti