I Filozofski fakultet otvorio vrata budućim brucošima

Filozofski fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici danas je organizovao manifestaciju "Dan otvorenih vrata" za sve učenike ...
Image

Predstavnici fakulteta detaljno su informisali maturante sa paletom filozofskih i filoloških studijskih programa, prijemnom ispitu, nastavnim i vannastavnim aktivnostima, kao i programima razmene studenata. 

Jedna od novina ove godine je mogućnost prijave za pripremnu nastavu preko obrasca na sajtu fakulteta. Profesori i asistenti fakulteta će raditi sa zainteresovanim učenicima, vodeći ih kroz pripreme za prijemni ispit kako bi postigli najbolje rezultate. Takođe, i oni koji ne planiraju da upišu Filozofski fakultet, mogu se prijaviti za pripremnu nastavu.

Ujedno je naglašeno da fakultet ima dovoljno budžetskih mesta – 167, a da je školarina najniža na Univerzitetu, i iznosi 54.000 dinara sa mogućnošću plaćanja u tri rate. 

Dekan, prof. dr Zvezdan Arsić, podsetivši prisutne da je Filozofski fakultet najstarija visokoškolska ustanova na Kosovu i Metohiji, izrazio je nadu da će se većina srednjoškolaca opredeliti za neki od studijskih programa na Filozofskom fakultetu. 

„Dobićete prave informacije o tome šta naš fakultet nudi, koje sve studijske programe možete izučavati ovde kod nas i nadam se da će se većina vas opredeliti da upiše neki od naših studijskih programa“, poručio je dekan Arsić na događaju kom su prisustvovali predstavnici Rektorata, na čelu sa rektorom prof. dr Nebojšom Arsićem. 

Najavljeno je da će u narednim danima biti održan Dan studenata Univerziteta, gde će se organizovati sportska i edukativna takmičenja, te da će ova manifestacija pružiti dodatne mogućnosti za upoznavanje sa studentskim životom i aktivnostima na Univerzitetu.

Svi zainteresovani maturanti su pozvani da posete Filozofski fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i upoznaju se sa mogućnostima koje pruža ova renomirana obrazovna institucija.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.