Izložba grafika Nenada Zeljića večeras u Kosovskoj Mitrovici

Izložba grafika „Scene“ Nenada Zeljića, biće otvorena večeras, 27. septembra, u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.
Image

„Estetsko-likovna celovitost radova iz ciklusa 'Scene' plod je apsolutne posvećenosti umetnika. Na momente faktografski, povremeno lirični, ovi prizori urbanog pejzaža i enterijerskih sekvenci, izražavaju esenciju likovnog koncepta koji započinje u procesu opažanja stvarnosti. Vizuelni fragment je povod za retrospekciju, on gasi umetnikovu žeđ za stvaranjem, jer sa svakom novom scenom, Nenad Zeljić nastavlja da korača putem svojim stvaralačkih snova“, navela je Olivera Vukotić.

Otvaranje je zakazano za 19.00 časova.

Postavka će biti izložena do 11. oktobra, najavljeno je iz PR službe Fakulteta umetnosti.

Nenad Zeljić (Beograd), studirao grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Emira Dragulja. Od 2001. godine zaposlen je na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci. Izlagao na 20 samostalnih i 200 kolektivnih izložbi.

Nagrada iz fonda Đorđe Andrejević Кun (1994); Nagrada za grafiku na izložbi u Portlandu u Americi (1997); Nagrada Udruženja likovnih umetnika Rumunije na izložbi u Ploeštiju (2005, 2009); Druga nagrada na Osmom Ex Yu konkursu za grafiku, Galerija SКC (2014); Druga nagrada na izložbi grafike Кarmen Arozena u Madridu u Španiji (2018); Treća nagrada na Bijenalu grafike u Čačku (2018); Bronzana igla na Grafičkom bijenalu suva igla u Užicu (2019); Druga nagrada na izložbi Mala grafika u Novom Sadu (2019); Druga nagrada na Izložbi Кonstantin Veliki u Nišu (2020, 2021); Zlatna igla, Prolećna izložba radova članova Ulus (2021).


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.