Izložba “Moja srećna porodica” Vuka Đurića u Evropskoj kući

Izložba “Moja srećna porodica”, autora Vuka Đurića, poznatog pod nadimkom Endo, biće otvorena u četvrtak, 26. januara u Evropskoj kući u Severnoj Mitrovici.
Image

Budući da nije predviđeno klasično otvaranje, autor neće biti prisutan, navode organizatori.

Zainteresovani radove mogu pogledati svakog radnog dana od 9.00 do 17.00 časova.

Izložba će biti otvorena do 26. februara

Vuk Đurić, rođen je 1992. godine u Istoku. Diplomirao je na Fakultetu umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, na Odseku grafički dizajn. Master studije završio je na istom fakultetu 2018. godine. Koordinator je likovnih delatnosti festivala Dani urbane kulture (DUK) u Čačku. Nosilac je nekoliko projekata, kao i učesnik na dve likovne kolonije.

Izveo je na desetine murala na javnim površinama u zemlji i inostranstvu.

Poslednji mural u Kosovskoj Mitrovici oslikao je početkom 2021. godine sa Aleksandrom Glibetićem Pibom i Stefanom Stojanovićem Slešom. Mural je posvećen blaženopočivšima patrijarhu Pavlu i mitropolitu crnogorsko-primorskom i egzarhu Pećkog trona Amfilohiju.

Do sada je imao više samostalnih i kolektivnih izložbi, kako na našem podneblju, tako i u centralnoj Srbiji.

Može se pohvaliti i nagradama: 2014. – prateća nagrada u izradi plakata – Svetski dan protiv cigareta „Svaka cigareta smeta“, Studentski kulturni centar, Beograd i 2017. Nagrada ,,Dimitrije Popović” za mladog likovnog stvaraoca, Likovna kolonija.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.