Izložba radova novih članova Udruženja likovnih umetnika KiM 3. maja

Izložba radova novih članova Udruženja likovnih umetnika KiM, biće organizovana 3. maja u Gradskom muzeju u Kosovskoj Mitrovici.
Image

Pored bivših studenata ovdašnjeg Fakulteta umetnosti, publici u Kosovskoj Mitrovici predstaviće se i umetnici koji su akademsko obrazovanje stekli na drugim fakultetima, a koji su ovogodišnji prijavljeni kandidati za pristup u članstvo.

“Svi oni su osetili potrebu za ovim okupljanjem i da budućnost koja je iza ugla čeka sve njih da svoje ideje prikažu publici i stručnoj javnosti“, navela je predsednica Udruženja likovnih umetnika KiM, Vesna Sekulić.

Radove izlažu: Goran Mihajlović, Nikola Ilić, Milan Dobrić, Maja Todić, Svetlana Milutinović, Nikolija Aleksić, Tanja Jovanović, Lazar Milošević, Vladimir Antić, Branka Lalić, Miloš Šarić, Кatarina Pavlović, Jovana Savić, Nataša Gvozdović Matović i Zvezdana Gerić.

“Mi smo danas ovde, posle nas će biti neko drugi ko će našim pozitivnim primerom imati obavezu da čuva i neguje tradiciju i vrednosti koje su nam date, kao što je danas naša obaveza da temelj, koji nam je ostavljen od minulih generacija, nadgradimo i još više ojačamo. Time bi buduće generacije imale trasiran put da svojom kreativnošću i znanjem unapređuju i nadgrađuju ono što smo i mi u nasleđe ostavili”, reči su Vesne Sekulić ispisane u katalogu kreiranom za ovu priliku.

Događaj će početi u 19.00 časova, a postavka će biti izložena do 16. maja.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.