Kosovska Mitrovica: Još jedna detonacija, iz policije kažu – verovatno šok bomba

Jaka detonacija začula se danas u naselju Brđani u severnom delu Mitrovice, potvrdili su za KoSSev meštani ovog dela grada. Iz Kosovske policije veruju da se radi o šok bombi.
Image

Iz Kosovske policije navode da su informaciji o eksploziji dobili preko jedinica policije za javni red. 

„Nadležne policijske jedinice uputile su se na tu lokaciju, odakle se, kako se sumnja, čula eksplozija, za koju se sumnja da je izazvana eksplozivnom napravom (šok bombom), ali za sada nema izveštaja o povređenima ili materijalnoj šteti“ – navela je Kancelarije za medije Kosovske policije u pisanom odgovoru za Radio Kontakt Plus. 

Navode i da Kosovska policija nastavlja sa sprovođenjem zakonskih zadataka i ovlašćenja. Ostale detalje nisu saopštili. 

18.00 – Kosovska Mitrovica: Još jedna detonacija, iz policije kažu – pirotehnika

Detonacija se začula oko 12.20. Prema informacijama iz Kosovske policije, nema materijalnih oštećenja i slučaj nije zvanično prijavljen.

Iz policije poručuju i da se pretpostavlja da je i ovog puta u pitanju pirotehničko sredstvo.

Naselje Brđani je jedno od višenacionalnih sredina u severnom delu Mitrovice, gde su nedavno raspoređene jedinice Kosovske policije.

Snažne detonacije, koje proizvode pirotehnička sredstva svakidašnja su pojava u ovom gradu već više nedelja, odnosno od incidenata u Kancelariji OIK-a.

KoSSev

Radio Kontakt Plus zatražio je dodatne informacije u vezi sa ovim slučajem od kancelarije za medije Kosovske policije, međutim, do objavljivanja ove vesti nismo dobili odgovor. 

 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.