grad11:27, 24.05.2022Izvor: Radio Kontakt Plus

Komemoracija Radovanu Taniću: Gorostas skromnosti, poštenja i čovečnostiKomemorativna sednica povodom iznenadne smrti direktora Tehničke škole “Mihailo Petrović Alas”, Radovana Tanića, održana je danas u Kosovskoj Mitrovici. Od Tanića su se oprostile kolege, saradnici, učenici, rodbina i brojni prijatelji.

komemoracija-radovanu-tanicu-gorostas-skromnosti-postenja-i-covecnosti

Radio Kontakt Plus

Pedagog Srednje tehničke škole “Mihailo Petrović Alas”, Biljana Jović, istakla je da je ova škola doživela veliki gubitak. 

"Radovan Tanić je bio gorostas skromnosti, poštenja i čovečnosti. Bio je izuzetno moralna vertikala na ponos svima koji su ga poznavali. Bio je jednostavan, prisan i uvek svakome dostupan. Njegova vrata su svima uvek bila otvorena. Hvala Vam direktore na svemu što ste nas naučili, hvala Vam što smo uz Vas morali da se trudimo da postanemo bolji ljudi", istakla je Jović.

Načelnik Školske uprave za Kosovo i Metohiju, Ivan Zaporožac, istakao je da će Radovana Tanića pamtiti kao velikog prijatelja, ali i velikana.

“Sav svoj život posvetio je radu sa decom, a pedagoški rad kroz koji je manifestovao sve svoje vrline kvalitetnog, odgovornog i poštenog čoveka, daje mi za pravo da kažem da je bio primer svima nama. Bio je osoba od bezrezervnog poverenja, sa osećajem za čoveka, pravdu i poštenje. Srećni smo svi koji smo imali priliku da sarađujemo sa njim. Tu smo danas da iskažemo svoju bol i da mu se zahvalimo i kažemo da su dela koja je ostavio iza sebe velika i da ćemo ga pamtiti i spominjati sve dok postojimo."

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, istakao je da je grad Kosovska Mitrovica izgubio divnog čoveka i saradnika i da se uspomene na njega ne smeju zaboraviti.

“Bio je omiljeni lik među sugrađanima, a nama iz lokalne samouprave ostaće kao osoba koja je uvek bila spremna na saradnju i pokretač raznih inicijativa koje su težile ka stvaranju boljih uslova za rad obrazovne institucije kojom je rukovodio. Nikada nije tražio previse i nemoguće, već samo ono što je moguće, objektivno i neophodno, imajući u vidu celokupnu situaciju na ovim prostorima”, dodao je Spirić. 

Knjiga žalosti otvorena je danas u amfiteatru Tehničke škole, a narednih dana i u sali za sastanke škole.

Sahrana će biti održana danas u 16h na groblju u Rudaru.

Direktor Srednje tehničke škole “Mihailo Petrović Alas” u Kosovskoj Mitrovici, Radovan Tanić, iznenada je preminuo prekjuče u 64. godini. 

Iza sebe je ostavio suprugu i troje dece.
Tagovi: MitrovicaIn Memoriam

Povezane vesti

grad svecanom-akademijom-obelezen-dan-pristinskog-univerziteta

Obeležen Dan Prištinskog univerziteta

grad | 16:03 | 28.06.2022.

sport srebro-i-bronza-za-fk-rudar-na-turniru-u-maglicu