Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Kosovska Mitrovica: Fakultet tehničkih nauka otvorio svoja vrata budućim brucošima

Fakultet tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici otvorio je danas svoja vrata budućim brucošima.
Image

Rukovodstvo pomenutog fakulteta, profesori i studenti potrudili su se da maturante iz mitrovičkih srednjih stručnih škola dočekaju u prijatnoj atmosferi, te da ih na najbolji mogući način upoznaju sa funkcionisanjem institucije koju predstavljaju.

Prodekan za elektrotehničko i računarsko inženjerstvo na Fakultetu tehničkih nauka, dr Bojan Perović, kazao je za Radio Kontakt Plus da su budući brucoši danas bili u prilici da dobiju sve neophodne informacije o nastavnom kadru, planu i programu rada, kao i o potencijalnoj šansi da tokom studiranja provedu semestar u zapadnoj Evropi na nekom od partnerskih univerziteta.

„Potrudili smo se da im pokažemo našu opremu koja služi za praktično osposobljavanje. Takođe, mogli su da saznaju koje su im mogućnosti na raspolaganju nakon studiranja“, dodao je Perović.

Foto: Radio Kontakt Plus

Kada je reč o FTN, svršeni srednjoškolci moći će da odaberu neki od sledećih smerova:

• arhitektura,

• rudarsko inženjerstvo,

• mašinsko inženjerstvo,

• građevinsko inženjerstvo,

• tehnološko inženjerstvo,

• elektrotehničko i računarsko inženjerstvo,

• inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu.

O trošku države moći će da studira ukupno 246 brucoša, otkrio je prodekan Perović.

„Uglavnom budu na budžetu svi studenti koji se prijave. Najveće interesovanje je za arhitekturu i elektrotehniku, dok je za ostale smerove nešto manje, tako da se ta budžetska mesta preraspodele i svi naši studenti koji redovno upišu naš fakultet budu na dobitku“, rekao je on.

Foto: Radio Kontakt Plus

Istakao je da su troškovi studiranja na FTN vrlo mali i da se studenti ne žale na cenu prijave ispita, overe semestra, upisa godine i literature.

Ukoliko želite da upišete master ili doktorske studije, Fakultet tehničkih nauka vam pruža i tu mogućnost, naglasio je Perović.

Po dobijanju diplome završenih studija na ovom fakultetu, budući inženjeri moći će bez ikakvih problema da rade sa velikim uspehom u ovdašnjim ili inostranim kompanijama, poručio je Perović.

„Ukoliko brucoši odaberu bilo koji od smerova na FTN, imaće dobru perspektivu po završetku fakulteta u vidu zaposlenja“, dodao je on.

Sve informacije o upisu brucoša na Fakultetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici može pronaći OVDE.

Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Prištini osnovan je 19. oktobra 2001. godine.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.