grad18:16 | 14.03.2023Izvor: Radio Kontakt Plus

Kosovska Mitrovica: Novo masovno trovanje napuštenih pasaU severnom delu Mitrovice sinoć je zabeleženo novo masovno trovanje napuštenih pasa, saopšteno je iz Udruženja za zaštitu životinja "Šapa".

kosovska-mitrovica-novo-masovno-trovanje-napustenih-pasa

Foto: Radio Kontakt Plus

Od posledica otrova uginule su tri životinje, a veterinari se bore da isto toliko njih spasu, kazali su u Udruženju "Šapa".

Otrov koji je naškodio životinjama pronađen je u blizini taksi stanice i Tehničke škole "Mihailo Petrović Alas", kao i na dečjem igralištu kod restorana "BB".

U "Šapi" su apelovali na sugrađane da ne izvode svoje kućne ljubimce u šetnju, kako ne bi došli u kontakt sa smrtonosnim supstancama.

Poručili su građanima Kosovske Mitrovice da “ne ugrožavaju životinje koje su prošle program, koje su socijalizovane i brane teritoriju na kojoj se nalaze”.

Upozorili su na to da je otrov koji je korišćen - opasan po zdravlje ljudi i životinja.

Udruženje "Šapa" je u saopštenju navelo i da je tokom jučerašnjeg dana “na naše ulice pušteno petnaestak nepoznatih pasa”.

Podsetili su da je trovanje životinja krivično delo i pozvali “nadležne institucije da zaustave istovar novih pasa na teritoriju našeg grada i nađu odgovorne kojima je to postala praksa”.

"Šapa" se, kako piše u saopštenju, bori da se broj napuštenih pasa na ulicama smanji i to na human način, a da oni psi koji su prisutni u gradu budu kastrirani, vakcinisani protiv besnila, zaraznih bolesti itd.

Poručili su da su “u rešavanju ovog problema potrebni saradnja i pomoć sa svih strana i na svim nivoima”.

Prethodno trovanje napuštenih životinja u Kosovskoj Mitrovici zabeleženo je 5. marta.
Tagovi: ŠapaMitrovica

Povezane vesti