Udruženje Šapa izvestilo o novom trovanju pasa u Kosovskoj Mitrovici, pozivaju na oprez

U Kosovskoj Mitrovici zabeležno je novo masovno trovanje pasa - potvrđeno je iz Udruženje životinja "Šapa". Oni su istovremeno upozorili na opasnost od otrova kojim su ovog puta ...
Image

Trovanje pasa traje, prema informacijama koje objavilo udruženje Šapa, od petka, a uginuli i otrovani psi su pronađeni na više lokacija u gradu, uključujući i na samom gradskom šetalištu. 

„Poštovani građani i ljubitelji životinja, trovanje se nastavlja, molimo vas ne izvodite vaše pse, a ako ste u mogućnosti sklonite i napuštene pse, pustite ih makar u hodnik!!! Uključite kamere na telefonima, i sve što vidite sumnjivo snimite i pošaljite nam u inboks!!! Otrovani psi su na putu ka veterinaru, neki od njih su nažalost u velikim mukama napustili ovaj svet!!! OPREZ!! Otrovani pas i golub su i dalje na ulici!!“ – objava je Šape na njihovim profilima društvenih mreža. 

Upozorili su na proces kruženja otrova, kao i na to da su pored otrovanog psa i goluba potom pronađeni i mačka i pacov, te da otrov može da dospe i do samih građana. 

U ranijim objavima objasnili su da nemaju informaciju o kom otrovu se ovog puta radi, ali i da to nije furadan kojim su do sada trovani psi u Kosovskoj Mitrovici. Uzorak su poslali na analizu, te navode da pripremaju prijavu u vezi sa najnovijim trovanjem. 

„Građani i volonteri javljaju nam se u inboks da imaju neuobičajene reakcije po delovima tela koji su bili u kontaktu sa otrovom!! Ne znamo o kom otrovu se radi, nismo se susretali sa njim. Molimo da se obavezno jave lekaru svi koji su imali kontakt sa otrovom. Čak i ako ste samo prošli tuda, možete ga na cipelama uneti u kuću i ugroziti vašu porodicu!!“ – naveli su iz Šape. 

Podsetimo, ovo je samo jedno u nizu trovanje pasa, a na koje Šapa upozorava od 2018. godine. 
 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.