Kosovska Mitrovica: Otkazana tribina na koju su pozvani predstavnici opozicije

Tribina - na kojoj je sutra u Kosovskoj Mitrovici trebalo da učestvuje više lidera opozicije iz Beograda - otkazana je. 
Image

Na događaj su bili pozvani prof. Miloš Кović, Boško Obradović, lider pokreta Dveri, Miloš Jovanović iz Novog DSS-a, lider udruženja građana „Čuvari Srbije 1244“ Jovana Stojković, prof. Dejan Mirović, Milica Đurđević Stamenkovski iz stranke Zavetnici i Borislav Antonijević.

Poverenik Pokreta za odbranu KiM, Nebojša Jović, koji je za javnost i najavio ovaj skup, naglasio je da se ne radi o protestu niti stranačkoj aktivnosti, već prilici da građani i predstavnici srpske opozicije razgovaraju o aktuelnoj situaciji i temama koje se tiču „budućnosti, egzistencije i bezbednosti“. Neka od pitanja na koja je trebalo da se odgovori na skupu, kako je najavljeno, bila su – kako da KiM ostane Srbija; kako da Vučić ode sa vlasti i krivično odgovara za veleizdaju; kako sprečiti da se neki novi „Vučić“ nakon Vučića pojavi?

Skup je, prema Jovićevoj najavi – trebalo da se održi kod nekadašnje kafane „Sidro“, odnosno u prostoriji kod škole „Anglia“, u Kosovskoj Mitrovici. 

Večeras je, međutim, Jović u svojoj objavi na Fejsbuku naveo da je skup otkazan, a sada precizirajući da je trebalo da se održi u „CEC“ – Centru građanske energije. 

Kao „razlog“ otkazivanja naveo je ime i prezime direktora NVO Aktiv, Miodraga Milićevića, objavivši i njegovu fotografiju. 

Tvrdi da je „jedna poruka donatora“ – „glavni razlog odlaganja, to jest, zabrane korišćenja predviđene prostorije“, iznevši tako niz optužbi na račun Milićevića. 

Milićević u odgovoru za Radio Kontakt Plus – na pitanje zašto je događaj otkazan – navodi da je organizator bio u obavezi da nam dostavi informacije o „stvarnom razlogu“ otkazivanja najavljenog događaja. 

„Ni u jednom trenutku Aktiv nije imao nikakve veze sa najavljenom, a potom i otkazanom tribinom“ – dodao je, navodeći da će se Aktiv o tome oglasiti posebnim saopštenjem za medije. 

Na pitanje kako komentariše Jovićeve tvrdnje i optužbe, Milićević ističe da su „sadržaj i uvrede“ objavljene na Jovićevom Fejsbuk profilu najozbiljnije shvaćene.

„I time će se u narednim danima pozabaviti pravni savetnici NVO Aktiva“ – naveo je Milićević. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.