Kosovska Mitrovica: U subotu tribina građana i predstavnika opozicije o aktuelnoj situaciji na KiM

Tribina, na kojoj će građani i predstavnici srpske opozicije razgovarati o aktuelnoj situaciji i temama koje se tiču budućnosti, egzistencije i bezbednosti, biće organizovana u subotu, 8. aprila, ...
Image

Tribinu, koja će početi u podne, organizuju povereništva Pokreta za odbranu KiM, Dveri, Otadžbine i Srpskog nacionalnog foruma.

Na događaj su pozvani prof. Miloš Кović, potom Boško Obradović, lider pokreta Dveri, Miloš Jovanović iz Novog DSS-a, lider udruženja građana „Čuvari Srbije 1244“ Jovana Stojković, prof. Dejan Mirović, Milica Đurđević Stamenkovski iz stranke Zavetnici i Borislav Antonijević.

„Od navedenih smo dobili načelni pristanak da će doći, s tim da će u slučaju zabrane ulaska na КiM ili neodložnih obaveza, poslati svoje zamenike“, saopštio je poverenik Pokreta za odbranu KiM, Nebojša Jović.

Jović naglašava da ovaj skup nije protest niti stranačka aktivnost: „Već prilika da nas konačno neko čuje i da nam odgovore na pitanja naša. I to pravo nam niko ne može oduzeti. Zato, bez straha, dođite i saslušajte i pitajte“, poručuje Jović.

Kako je najavljeno, neka od pitanja koja će biti pokrenuta su:

– Кako da KiM stane Srbija?
– Kako da Vučić ode sa vlasti i krivično odgovara za veleizdaju?
– Kako sprečiti da se neki novi ,,Vučić“ nakon Vučića pojavi?

„Dolazak navedenih čelnika ili zamenika njihovih, pomoći će narodu našem da se trgne iz letargije i osećaja beznađa, da ’oživi’, gde bismo potom svi mi zajedno političkim sredstvima načinili nepremostivi bedem izdaji i učinili da Кosovo i Metohija ostane deo Srbije što je po meri i ljudskih i Božjih zakona“, ističe se u saopštenju.

Ujedno poručuju da je opcija samo poštovanje Ustava Srbije i rezolucije 1244, „što znači – Кosovo i Metohija je neodvojivi deo države Srbije“, a ne „rešenja“ poput ZSO, Кipra, dve Nemačke, RS, „posebno ne nezavisno Кosovo“. 

„U ovom vremenu kada smo na korak od prodaje КiM, od nasilnog egzodusa i odlaska sa КiM, na kojem život postaje sve teži, nebezbedniji i opasniji; kada više i kao narod i kao pokrajina srpska ne postojimo za državni vrh i predsednika države Aleksandra Vučića, koji nas niti vidi niti čuje i koji nas je očigledno ’izbrisao iz svog brojnog stanja’; u vremenu gde proevropska opcija vidi КiM samo kao ’kamen o vratu’, spremna na sprovođenja svega onog što otimači КiM danas od Srbije zahtevaju; u vremenu kada sve teže nailazimo na razumevanje patrijarha našeg, koji nikako da kao pastir sasluša stado svoje, da sasluša vapaj naš i molbe da se usvojena agenda stvaranja još jedne albanske države, za koju se predsednik Srbije javno obavezao da će je sprovesti u delo spreči – ostala nam je još rodoljubiva opcija“, zaključuje se u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.