Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica: Vodostaj Ibra u opadanju, vodosnabdevanje stabilizovano

(Vest je ažurirana) 19:35 - Vodostaj Ibra u opadanju 
Image

Vodostaj reke Ibar je u opadanju, nadležne ekipe prate situacija – navode iz službe za odnosu sa javnošću Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica. 

Dodaju da je vodosnabdevanje stabilizovano, odnosno da su vodu dobila i domaćinstva na višim kotama u gradu. 

„Ekipe Crvenog krsta i međuopštinskog centra za socijalni rad danas su obišle privremeno smeštene porodice u Studentskom domu 5, obećavši pomoć koja im je neophodna“ – navode.

11:35 – Kosovska Mitrovica: Vodostaj Ibra u blagom porastu, cisterne sa tehničkom vodom i danas raspoređene 

Vodostaj reke Ibar je u blagom porastu, nadležne ekipe prate razvoj situacije. Ekipe Vatrogasne službe jutros su u Česminom lugu imali intervenciju spasavanja starice koja u prvom naletu vode nije želela da napusti svoj dom. Ona je dobro i na sigurnom je. Cisterne sa tehničkom vodom biće i danas raspoređene širom grada – saopšteno je iz Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

Iako navode da je Ibar u blagom porastu, dodaju i da situacija ne sme da rezultira panikom, jer nadležen ekipe, ističu – prate situaciju danonoćno. 

Kada su u pitanju cisterne sa tehničkom vodom, one su i dalje raspoređene po gradu, ali danas neće biti samo na jednoj lokaciji – pojašnjavaju. 

Cisterne su trenutno kod Sreza, u bolničkom krugu i naselju Brđani, a za dva sata će biti u Mikro naselju. Ekipe Vatrogasne službe dostavile su odeljenju dijalize mitrovičke bolnice čistu vodu – dodaju. 

Ekipe JKP „Vodovod – Ibar“ i dalje pokušavaju da dođu do rešenja kako bi građani dobili vodu – navode. Podsetimo, jutros je postrojenje za prečišćavanje vode u Šipolju počelo sa radom, ali smanjenim kapacitetom. 

Iz lokalne samouprave građane pozivaju na pribranost i strpljenje, uz zahvalnost građanima na, kako su naveli – razumevanju. 

Podsetimo, od 19. januara traju poplave na severu Kosova, uključujući i Kosovsku Mitrovicu, gde je najalarmantnije bilo u Bošnjačkoj mahali. Iz ovog dela grada je privobitno evakusano blizu 120 porodica. Usled poplava, prekinuto je bilo i vodosnabdevanje, zbog čega su širom grada raspoređene cisterne sa tehničkom vodom.

Delove Bošnjačke mahale koji su pretrpeli najveću štetu od poplava, obišli su juče predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić i pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Igor Popović i Miloš Terzić. 

Poplave su nanele veliku štetu i u opštini Zvečan, Leposavić i Zubin Potok, ali i u opštinama Južna Mitrovica, Srbica, Peć, Istok, Klina.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.