grad17:41, 14.03.2020Izvor: KoSSev

Mitrovica: Kosovska policija zatvorila kafiće, rade samo prodavnice i apotekeKosovska policija u pratnji radnika opštinske inpekcije danas je obišla kafiće u Severnoj Mitrovici i obavestila vlasnike istih da moraju da prekinu sa radom, u skladu sa naredbom kosovske Vlade o zaštiti od virusa korona, nakog čega su mnogi kafići u gradu zatvoreni.

kosovska-policija-zatvorila-kafice-rade-samo-prodavnice-i-apoteke-u-mitrovici

Radio Kontakt Plus

U razgovoru za portal KoSSev, Besim Hoti iz Kosovske policije, potvrdio je da se u Severnoj Mitrovici, ali i u ostalim opštinama zatvaraju svi ugostiteljski objekti.

"Došla je naredba, koja ne predstavlja primenu sile, da se zatvaraju svi ugostiteljski objekti zbog zaštite od korona virusa", kaže Hoti.

Hoti navodi da opštinski inspektori, u pratnji policije, posećuju ugostiteljske objekte gde zahtevaju od vlasnika ovih objekata da obustave rad.

"Ova naredba odnosi se samo na ugostiteljske objekte, gde se okuplja veći broj ljudi, a ne važi za prodavnice, pekare, apoteke i slično", dodaje Hoti i izražava nadu da će svi ugostiteljski objekti već danas prestati sa radom.

Informaciju o zatvaranju za portal KoSSev potvrdilo je i nekoliko vlasnika lokala, koji su želeli da ostanu anonimni.


Tagovi: Korona virus