grad20:19, 29.06.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

„Kraj najlepšeg perioda u životu“Apsolventsko veče za studente Medicinskog, Filozofskog i Pravnog fakulteta, Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, održava se večeras u svečanoj sali "Elegance Prim" u Zvečanu.

kraj-najlepseg-perioda-u-zivotu

Radio Kontakt Plus

Ovogodišnja i prošlogodišnja generacija apsolvenata, njihove porodice i prijatelji, najpre su se okupili ispred Uprave Studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici, kako bi se fotografisali.

Prodekan za nastavu na Filozofskom fakultetu, prof. dr Aleksandra Kostić Tmušić, kaže da se prethodne godine događaji ovog tipa nisu održavali zbog pojave pandemije korona virusa, ali da je sada to dozvoljeno usled znatno bolje epidemiološke situacije.

„Bez obzira na sve okolnosti, ovogodišnja generacija apsolvenata je uspešno završila sve svoje predispitne obaveze. Ovo su pre svega dobra deca, koja se ni malo nisu štedela tokom svog školovanja. Nažalost, prošlogodišnja generacija nije mogla da proslavi svoje apsolventsko veče, ali eto ove godine deca mogu makar malo da se opuste i da današnji dan pamte dok su živi“, dodala je prof. dr Kostić Tmušić.

Studentkinja sa Katedre sa srpsku književnost i jezik, Zorka Praščević, smatra da ovo veče predstavlja kraj najlepšeg perioda u njenom životu, te dodaje da je spremna za sve izazove koji slede.

„Osećam se jako uzbuđeno i euforično. Jako žalim zbog toga što apsolventske ekskurzije nisu organizovane, ali smo srećni što smo barem učesnici ove apsolventske večeri koja će, verujem, svima nama ostati u lepom sećanju.“

Studenti završnih godina Prirodno-matematičkog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauka i Fakulteta umetnosti, proslaviće sutra apsolventsko veče.Tagovi: MitrovicaStudenti