grad13:41, 13.07.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Krizni štab: Obavezno nošenje zaštitne opreme, neodgovorno ponašanje biće sankcionisanoKrizni štab opštine Kosovska Mitrovica apeluje na građane da se pridržavaju propisanih mera u cilju zaštite od korona virusa.

krizni-stab-obavezno-nosenje-zastitne-opreme-neodgovorno-ponasanje-bice-sankcionisano

Radio Kontakt Plus

Usled nepovoljne epidemiološke situacije i dnevnog rasta broja obolelih od Covid-19, neophodno je očuvati zdravstveni sistem odgovornim ponašanjem društva, navodi se u saopštenju Kriznog štaba.

“Svi koji osete bilo kakve simptome, potrebno je da se jave kovid ambulantama nadležnog Doma zdravlja, a kontakti da ostanu kod kuće. Jedino tako možemo da sačuvamo veoma opterećen zdravstveni sistem, naše lekare i medicinsko osoblje”, stoji u saopštenju.

Obavezno je nošenje zaštitnih maski i održavanje fizičke distance na otvorenom i u zatvorenom prostoru, poručuju iz Kriznog štaba.

Iz Štaba apeluju i na vlasnike trgovina, kafića, restorana, frizerskih i kozmetičkih salona itd. da poštuju uvedene mere prevencije.

“Ovo se odnosi i na sve koji pružaju usluge prevoza, pre svega na taksi udruženja, čiji su vozači u obavezi da nose maske, kao i njihovi putnici”, dodaje se u saopštenju.

Kršenje uvedenih mera biće sankcionisano od strane nadležnih, poručuju iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.


Tagovi: Korona virusMitrovicaKrizni štab