Put kod Dudinog krša i dalje zatvoren; Radojević: To je u nadležnosti ministarstva, mi smo nemoćni

Magistralni put Priština-Raška kod Dudinog krša i dalje je neprohodan, nakon što se 14. avgusta deo stene obrušio usled obilnih kiša.
Image

Ni posle skoro mesec dana put nije otvoren za saobraćaj, a policijske patrole sa obe strane usmeravaju sva vozila, uključujući velike šlepere, kroz sam grad.

To je doprinelo dodatnoj gužvi i otežanom putničkom saobraćaju kroz uže jezgro grada, a neretko se u samom centru stvori potpuni saobraćajni zastoj, jer vozači šlepera koji ne poznaju put, umesto da skrenu u ulicu koja kroz Bošnjačku mahalu vodi preko istočnog mosta u južni deo grada, nastave ka centru Severne Mitrovice.

Radojević: Nemoćni smo, nije u našoj nadležnosti

Gradonačelnik Severne Mitrovice, Milan Radojević, rekao je za program Radio Kosovske Mitrovice da nema informacija kada će biti rešen problem, te da deonica na kojoj je došlo do odrona stene pripada teritoriji opštine Južna Mitrovica.

“Prema mojim informacijama, oni čekaju od nadležnog ministarstva da reši taj problem, jer je u pitanju regionalni put Priština-Raška. Realno, imamo veliki porblem, jer šleperi i autobusi prolaze pored škola i prave kolaps u saobraćaju, ali mi smo nemoćni”, rekao je Radojević.

Bahtir Mađuni, direktor za bezbednost i vanredne situacije u opštini Južna Mitrovica rekao je u izjavi za Radio Kosovsku Mitrovicu 14. avgusta, da je jedna strana puta oslobođena kako bi omogućili kretanje, dok je nekoliko porodica koje žive u kućama u blizini evakuisano, radi njihove sigurnosti i da će se dalje raditi na obezbeđenju stene i podizanju barijera s puta, te da je kontaktirano i nadležno ministarstvo.

Do danas nema odgovora zašto je put i dalje zatvoren i da li je sama stena obezbeđena za nesmetan putnički saobraćaj.

U međuvremenu, građani su ogorčeni zbog preopterećnosti ulica, velikih gužvi, čestih zastoja i problema sa kojima se suočavaju svi učesnici u saobraćaju – i vozači i pešaci.

Radio Mitrovica sever


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.