vesti12:35, 28.12.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

“Mali svet” Dejana Pavićevića sutra u AkvarijusuIzložba slika „Moj mali svet“ mitrovičkog multimedijalnog umetnika Dejana Pavićevića biće otvorena sutra, 29. decembra, u Galeriji Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici u 19.30. 

mali-svet-dejana-pavicevica-sutra-u-akvarijusu

Foto: PKC "Akvarijus"

Izložba je prodajnog karaktera, a nakon otvaranja predviđen je i muzički program.

Postavka će biti izložena u Galeriji PKC “Akvarijus” do 10. januara.

Dejan Pavićević rođen je i živi u Кosovskoj Mitrovici. Profesor je engleskog jezika i književnosti i radi kao nastavnik u Osnovnoj školi „Branko Radičević“. Frontmen je i autor tekstova, muzike kao i aranžmana u bendu „Omnibusi“ sa kojima je snimio tri albuma i nastupao, između ostalog, i na novosadskom muzičkom festivalu „Egzit“, kao i u više emisija na RTS-u. Imao je nastupe i u Holandiji kao član poznate svetske organizacije „Misicians Without Borders“.

Jedna od strasti još od detinjstva mu je slikanje. Autor je za sada jedinog animiranog spota na prostoru Кosova i Metohije, za svoju autorsku pesmu „Novi dan“ koju izvodi sa grupom „Omnibusi“. Naslikao je više desetina slika u raznim tehnikama. U stvaranju ga inspirišu momenti iz svakodnevnog života. Godine 2016. je kao koordinator projekta „Rocinciliation Through Art“ održao multietničko predavanje i radionicu studentima umetnosti Univerziteta u Prištini. Rezultat projekta je bilo platno koje su oslikavali svi učesnici. Na istu temu je radio i sa studentima muzike koji su na kraju snimili zajedničku pesmu „Let`s sing together“ za koju je autor teksta, muzike i aranžmana.
Tagovi: KulturaMitrovica

Povezane vesti