grad08:23, 07.02.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Marko Somborac gost Centra građanske energije u MitroviciOtvorena diskusija sa autorom Blic stripa, Markom Somborcem, održaće se danas od 18h u Centru građanske energije (CEC) u Severnoj Mitrovici. Nakon diskusije posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu njegovih radova. 

marko-somborac-gost-centra-gradanske-energije-u-mitrovici

Foto: Blic

Marko Somborac je srpski autor stripova, grafički dizajner i ilustrator. Jedan je od najpopularnijih autora stripa i političkih komentatora u Srbiji. Somborčev dnevni strip u listu “Blic“ počeo je da izlazi 5. decembra 2005.

Trenutno je najpopularniji domaći strip u Srbiji i predstavlja neku vrstu društvenog fenomena. Ovoj popularnosti je doprineo i način na koji je Somborac u maniru američkog stripa predstavljao srpske i svetske političare i drugu elitu.

Na diskusiji će biti reči o izražavanju društvene kritike kroz ovaj oblik umetnosti, o tome kakav je položaj i kakva perspektiva karikaturista u današnjem društvu, kao i o njegovim iskustvima tokom dugogodišnje karijere u jednom dnevnom listu. 

Obzirom da je diskusija otvorena za sve posetioce, nakon nje zainteresovani će moći da postave pitanja, ali i da pogledaju pedesetak radova u okviru izložbe. 

Ulaz je besplatan.
 


Tagovi: MitrovicaKosovoKultura