grad13:05, 17.06.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Otvoren aneks PU "Danica Jaramaz"Aneks Predškolske ustanove "Danica Jaramaz" u severnom delu Mitrovice otvoren je danas.

mitrovica-otvoren-aneks-pu-danica-jaramaz

Radio Kontakt Plus

Svečanu vrpcu presekli su direktorka ove ustanove, Gorica Marinković i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić.

Reč je o 500m² dodatnog prostora, gde će svoje vreme provoditi oko 100 mališana.

Direktorka PU "Danica Jaramaz", Gorica Marinković, kaže da u ovoj ustanovi trenutno boravi oko 700 mališana, a da dodatne prostorije znače da liste čekanja više neće biti.

„Ovim proširenjem povećava se kapacitet naše ustanove, dobijamo dve radne sobe za vaspitne grupe, jednu radnu sobu za jaslenu grupu, a imamo i fiskulturnu salu. Moći ćemo da primimo svu zainteresovanu decu, da im pružimo kvalitetan boravak ovde kod nas. Moram da napomenem da imamo odličan kadar, koji ulaže svoj maksimum u svakom trenutku, pruža ljubav deci i radi sa elanom”, kazala je Marinković.

Predsednik Privremenog opštinskog organa, Aleksandar Spirić, najavio je nova ulaganja u ovu ustanovu.

„Najviše treba da ulažemo u ljude, decu i nećemo se naravno zaustaviti na tome. Uložićemo dodatna sredstva kada je u pitanju novi parter, novo uređenje... Ponos Kosovske Mitrovice jesu naši mališani i ovi radnici koji nesebično sebe daju, da ovoj deci ulepšaju detinjstvo“, kazao je Spirić.

Izgradnja ovog objekta koštala je 18 miliona dinara, a sredstva je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.Tagovi: Aleksandar SpirićDecaKosovo