Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Mitrovica: Poetsko veče “Ljubav govori” održano u Galeriji Fakulteta umetnosti

Poetsko veče pod nazivom “Ljubav govori”, održano je u Galeriji Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
Image

Publici su se sinoć predstavili studenti druge godine glume u klasi redovnog profesora Dejana Cicmilovića.

Fakultet umetnosti organizuje poetske večeri uglavnom povodom obeležavanja Svetskog dana poezije. Međutim, ove godine to nije bio slučaj.

„Odlučili smo da se priključimo manifestaciji 'U susret jubileju', koja se održava povodom obeležavanja 50 godina od nastanka našeg fakulteta“, otkrila je profesorka Marija Knežević.

Naglasila je da ova klasa studenata glume pokazuje specifičnu vrstu zajedništva i posvećenost svom budućem pozivu.

„Student glume stasava upravo u toj drugoj godini. Mislim da je svako od njih uspeo da postigne svoj individualni glumački izraz kazujući poeziju“, dodala je Knežević.

Osam mladih ljudi kazivalo je poeziju i pevalo, a po reakcijama publike da se zaključiti da im se to jako dopalo.

Buduće dramske umetnice, Anastasija Rančić i Natalija Knežević, kazale su da je ovaj događaj bio veoma važan za grupu studenata koja je učestvovala u realizaciji istog.

„Očekivali smo da publika ne bude ravnodušna tokom našeg izvođenja. Planiramo da izvodimo ovo u rodnim gradovima, odakle smo svi mi sa klase, a za početak ćemo sigurno ovde u Mitrovici širiti ljubav još jednom. Pripremili smo nešto što nije do sada viđeno. Pesme su ljubavne sa puno emocije, žara, turbulencije. Nadamo se da smo publiku makar u nekom smislu dodirnuli, da su zajedno sa nama osetili određene emocije“, kazale su njih dve.

Svečana akademja povodom obeležavanja 50 godina postojanja i rada Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini biće organizovana 23. decembra 2023. godine.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.