grad21:46, 17.03.2020Izvor: Radio Kontakt plus

Mitrovica: Pojačane mere dezinfekcije zdravstvenih ustanova, ulica i javnih preduzećaPrivremeni organ opštine Kosovska Mitrovica, saopštio je da je u toku sprovođenje pojačanih mera dezinfekcije u zdravstvenim ustanovama, ali i u ostalim javnim preduzećima. I večeras, u saradnji sa komunalnim službama, radi se na pranju i dezinfekciji javnih površina u gradu. 

mitrovica-pojacane-mere-dezinfekcije-zdravstvenih-ustanova-ulica-i-javnih-preduzeca

Foto: Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica

"Mere se pre svega odnose na Zdravstveni centar, dezinfekciju i pranje bolničkog kruga, zabrani ulaska automobila u bolnički krug, provera svih onih koji uđu u bolnicu, zatvaranje svih odeljenja, kao i opremanje još nekih prostorija u slučaju potrebe", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se radi na dezinfekciji i pranju šetališta u Kosovskoj Mitrovici, gradskih ulica i saobraćajnica.

Takođe je izvršena i dezinfekcija opštinske uprave, radnih prostorija i radionice JKP „Standard“, JKP „Vodovod“ i RJ „Toplana“.

U saopštenju se ističe da JKP „Standard“ u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje, Vatrogasnom službom i RJ „Toplanom“, vrši dezinfekciju sportske hale, autobuske stanice i prostorija Vatrogasne jedinice, kao i kompletne Bošnjačke mahale. 

Najavljeno je da će se u narednim večerima izvršiti dezinfekcija celog grada.

U narednom periodu, takođe će biti dezinfikovana sva javna preduzeća i njihove radne prostorije, stoji u saopštenju Privremenog opštinskog organa.Tagovi: Korona virus