Mitrovica: Predstava Tanje Bošković i Radeta Marjanovića ispraćena aplauzom i ovacijama

Predstava "Dobrodošli u kabare" izvedena je sinoć u prepunoj sali Mitrovačkog dvora. Publika je stojeći, uz aplauz i ovacije ispratila sa scene divu srpskog glumišta Tanju ...
Image

Gotovo pola veka traje glumačka karijera Tanje Bošković.

Predstavu “Dobrodošli u kabare”, ona i Rade Marjanović zajedno izvode već dve decenije.

„Kabare je po prvi put u Kosovskoj Mitrovici, ali ja ne… Baš naprotiv, bila sam ovde ranije, sa Radom Đuričin sam igrala ’Primadone’, razne stvari… Rade je pre 20 godina napravio ovako nešto. Naravno, kabare se menjao u zavisnosti od toga kako smo se mi osećali. Nas dvoje se znamo preko 40 godina, a imamo zajedničke predstave koje su starije od ove“, rekla je Bošković.

Foto: Radio Kontakt Plus

Zahvalila se organizatorima na pozivu da gostuju u Kosovskoj Mitrovici.

„Važno je da dolazimo ovde, mala je scena i ima mnogo predstava koje bi tu mogle da se igraju. Treba vaspitati publiku u tom smislu da je pozorište živa reč, da je ono važno i publika treba da bude u toku sa tim šta se dešava na dramskoj sceni Srbije. Publika treba da insistira da pozorište dolazi ovde“, poručila je Bošković.

Naglasila je da je publika na pravi način ispratila rad njenog kolege i nje na sceni.

„Mislim da je ovdašnja publika blagorodna, da su ljudi željni pozorišta… Nekome se ovaj žanr sviđa, drugima ne, ali mislim da sve treba videti… Ovo je predstava koja je, kako da vam kažem, na radost… Nećete biti mnogo pametniji nakon što je odgledate, ali će vam zato pomeriti svaki damar ako pamtite trenutke iz svog detinjstva, ima da vas razgali i obraduje“, dodala je Bošković.

Foto: Radio Kontakt Plus

Lik urnebesnog g. Miće u seriji „Porodično blago“, maestralno je tumačio upravo Rade Marjanović.

Popularnost je stekao igrajući u televizijskim serijama za koje je scenarije pisao Siniša Pavić – „Bela lađa“, „Bolji život“, „Stižu dolari“ itd.

Marjanović je izrazio nadu da će sinoćna predstava dugo ostati u sećanju mitrovičkoj publici.

„Nadam se da ćemo se ubuduće viđati češće. Ovo je divna publika, stvarno smo uživali večeras. Primetili smo da je publika uživala zajedno sa nama, pevala, radovala se… Mislim da smo ostavili lep trag ovde. Naša najveća želja je da ljude po dva-tri dana drži lepo raspoloženje koje su tokom predstave imali. Nadam se da smo to postigli“, kazao je Marjanović.

Predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Prištini, Slađan Trajković, istakao je da je događaj organizovan u čast svih onih koji su nedavno započeli studiranje u Kosovskoj Mitrovici.

„Nedavno su pristigli brucoši u naš grad, pa je ova predstava organizovana u njihovu čast. Ovakvi događaji su značajni kako bi se studenti povezali međusobno, da imaju kulturno-društveni život, kako bi bili u prilici da se druže i van fakulteta“, dodao je.

Organizatori događaja su Studentski centar „Priština – Kosovska Mitrovica“ i Studentski parlament Univerziteta u Prištini.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.