grad21:56, 01.04.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Mitrovica: Radno vreme prodavnica do 15h, zabrana kretanja vikendom od 15h do 6hOpštinski štab za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica saopštio je večeras da se u cilju sprečavanja širenja korona virusa uvode nove mere, između ostalih, skraćenje radnog vremena maloprodajnih objekata radnim danima od 7h do 15h, a vikendom od 7h do 13h.

mitrovica-radno-vreme-prodavnica-do-15h-zabrana-kretanja-vikendom-od-15-do-6h

Radio Kontakt Plus

Nedeljom će maloprodajni objekti raditi za građane starije od 65 godina od 6h do 8h.

Zabranjuje se rad objekata i delatnosti koje podrazumevaju bliski fizički kontakt, u koje spadaju frizerski i kozmetički saloni, fitnes klubovi i teretane, kladionice i kockarnice, navodi se u saopštenju opštinskog štaba za vanredne situacije.

Pored toga, zabranjuje se kretanje građana u periodu od 17h do 6h radnim danima, a vikendom od 15h do 6h.

Zabranjuju se okupljanja i boravak na javnim površinama (igralištima i parkovima) na teritoriji opštine Kosovska Mitrovica.

Iz opštinskog štaba za vanredne situacije upućuje se posebna preporuka i apel svim građanima koji su bili u kontaktu sa licima obolelim od KOVID-a 19, da se u što kraćem roku jave nadležnim lekarima Zdravstvenog centra i poštuju propisane mere izolacije.

Pozivaju se svi stariji građani koji nemaju rodbine ili nisu u mogućnosti da na drugi način nabave osnovne životne namirnice i lekove, da mogu svakog dana u periodu od 08.00 do 16.30 časova podneti zahtev za pružanje pomoći oko nabavke i dostave životnih namirnica i lekova, pozivom na sledeće brojeve telefona opštinskog kol - centra:

- 028 / 421 - 140 i 028 / 421 - 141

- 064 / 852 - 37 - 15 Viber broj za gluva i nagluva lica.

Apeluje se na građane da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova i održavaju ličnu higijenu uz što češće pranje ruku, a da prilikom izlaska obavezno nose zaštitne maske i rukavice, da drže rastojanje od 2 metra prilikom susreta sa drugim osobama na ulicama, kao i da se pridržavaju svih drugih propisanih mera.

Zastave na svim javnim institucijama od danas pa do daljeg biće spuštene na pola koplja, navedeno je u saopštenju opštinskog štaba za vanredne situacije. 


Tagovi: Korona virus