Mitrovička umetnička rezidencija u Akvarijusu od 3. maja

Prva „Mitrovička umetnička rezidencija“ biće održana u Kosovskoj Mitrovici od 3. do 13. maja. Rezidencija će okupiti lokalne i stvaraoce iz regiona koji neguju interdisciplinarni ...
Image

Selektorski tim je od velikog broja prijavljenih na konkursu odabrao sledeće autore: Fatmir Brežanin, Sanja Vasić, Kristina Kljajić, Nikolina Nikolić, Konstantinos Petrović, Igor Stanoeski, Stefan Stevanović, Ksenija Ćuk i Aida Camović, a kojima će se pridružiti i lokalni stvaraoci.

Rezultati dobijeni tokom trajanja rezidencije u našem gradu biće predstavljeni u PKC „Akvarijus“ 13. maja, 2023. godine. Ujedno će tada biti prikazani filmovi nastali na radionicama dokumentaristike, koje je prethodnih meseci vodio reditelj Miloš Tomić.

U sklopu pomenute rezidencije predviđen je raznovrstan umetnički program, koncerti, književne večeri, tribine i radionice. 

Gosti koji će posetiti Akvarijus i umetničku biće ostvarene i priznate ličnosti iz sveta kulture i umetnosti, a neki od njih su Katarina Pejak, Ana Protulipac, Valentino de Vasko, likovni umetnik Vuk Đurić, reditelj Miloš Tomić, književnik Nenad Glišić, kao i antropolog Aleksandar Pavlović.

Programi koji će biti organizovani u okviru umetničke rezidencije održaće se u PKC „Akvarijus“ i u dvorištu Dečjeg kulturnog centra „Kaktus“, a događaji će biti otvoreni za posetioce.

Više o programima i učesnicima pronađite OVDE.

Umetničku rezidenciju organizuju PKC „Akvarijus“ i Fondacija „Demetra“ u okviru programske celine „Art terapija za sve“ a koju podržava UNMIK.
 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.