Svečano otvoren „Tricikl“ festival

Festival stvaralaštva studenata umetničkih fakulteta Srbije pod nazivom "Tricikl", svečano je otvoren sinoć u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.
Image

Festival „Tricikl“, drugi po redu, počeo je izvođenjem arije iz opere „Armida“ od strane studentkinje Jovane Trifunović (klavir) i profesorke Marine Denić (viola).

Dekanica Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, prof. mr Ester Milentijević, kazala je da su deo ovogodišnjeg festivala studenti iz Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Niša…

„Reč je o ljudima koji se bave glumom, likovnom i primenjenom umetnošću, muzikom… Verujem da će sledeći festival biti brojniji. U prvom trenutku smo imali mnogo veći broj radionica, ali obzirom na okolnosti iz dana u dan se brojka smanjivala. Zadovoljni smo, što je i najbitnije“, dodala je ona.

Planirano je da tokom održavanja pomenutog festivala bude organizovan veliki broj radionica, predavanja, koncerata i još mnogo toga zanimljivog u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku.

Program „Tricikl“ festivala možete pronaći OVDE.

Ulaz na sve događaje je slobodan.

Organizator festivala je Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini.

Pokrovitelji su Ministarstvo kulture Republike Srbije, Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica, Studentski centar „Priština“, Kulturni centar „Dragica Žarković“ i Dom kulture „Stari Kolašin“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.