grad13:32, 09.10.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Najmlađi gosti opštine Kosovska Mitrovica (FOTO)Za predškolce iz Kosovske Mitrovice danas je u opštini organizovan Dan otvorenih vrata u okviru Dečje nedelje.

najmladi-gosti-opstine-kosovska-mitrovica-foto

Radio Kontakt Plus

U okviru ove akcije, deca  predškolskog uzrasta posećuju lokalne samouprave, kako bi se upoznala sa načinom funkcionisanja grada.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandr Spirić danas je ugostio decu iz PU „Danica Jaramaz“ i Škole za osnovno i srednje obrazovanje ''Kosovski božur''.

Pozdravljajući najmlađe goste, Spirić je istakao da je ovo najlepši dan za opštinu, koja, podsetio je, obeležava Dečju nedelju već 30 godina, upravo od usvajanja  Konvencije o dečjim pravima.

Spirić je rekao da lokalna samouprava, zajedno sa Vladom i ostalim strukturama uprave ima za cilj da stvori bolje uslove za život, i naglasio da je porodica ono čime svi trebamo da se ponosimo i što moramo da čuvamo i negujemo. 

„Kao lokalna samouprava, mi ćemo se i dalje truditi da vam omogućimo sve ono što vam je potrebno – učestvovanje na festivalima, takmičenjima, obrazovnim, ali i rekreativnim aktivnostima. Ali pre svega, naša poruka  je da ono čemu svi ovde težimo jeste mir i lepša i svetlija budućnosti naše dece, jer vi to zaslužujete. Izuzetno smo ponosni na vas“ - rekao je Spirić.

Najmlađe goste lokalne samouprave pozdravila je i Snežana Gvozdić,  šef Službe dečje zaštite u opštini Kosovska Mitrovica, koja je i glavni organizator programa obeležavanja Dečje nedelje u našem gradu. 

„Dečja nedelja je vreme kada  okupljamo sve generacije i institucije, da se svi oni van svojih prostora druže , da razmene  mišljenja, ideje, a to je i način da se smanji vršnjačko nasilje. Komunikacija se uči, tokom vremena sprečava sukobe. Svrha i ove Dečje nedelje je da damo doprinos da se prevaziđu te teškoće koje se javljaju u svakodnevnom životu“ rekla je Gvozdić.

Mališani su se predstavili prigodnom recitacijom, sa temom ljubavi, njihovog najvažnijeg  prava i potrebe.

Deca su potom obišla zgradu opštine i upoznala se sa odeljenjima koja funkcionišu u okviru organa lokalne samouprave.Tagovi: MitrovicaObrazovanjeAleksandar Spirić