„Naka Superbaka“ sa mitrovičkim mališanima

Povodom obeležavanja Dečje nedelje, koja traje od 3. do 9. oktobra, interaktivna predstava za decu „Naka Superbaka“, u izvođenju poznate glumice Nade Blam, održana je u Mitrovačkom dvoru u ...
Image

Tokom današnjeg dana, sa „superbakom“ družili su se mališani predškolske ustanove „Danica Jaramaz“, kao i učenici osnovnih škola „Branko Radičević“ i „Sveti Sava“ u Kosovskoj Mitrovici.

Nada Blam je kroz dramske momente na jedan humoristički način, deci poslala poruku značaja prevencije nasilja i uputila najmlađu publiku u vrednosti lepog ponašanja. 

„Nije samo vršnjačko nasilje u pitanju, nego je u pitanju dečje nesnalaženje, kao i mi kad smo bili deca, pa se nismo snalazili dobro u određenim situacijama, ne znaš kako da odreaguješ. Za to postoje edukativni programi. Ja kad sam odrastala mi smo imali te serije, filmove, radio drame. Sve smo to slušali i tako naučiš da se nosiš sa ovim životom“, objasnila je glumica.

Dečja nedelja je da se javnosti ukaže na dečja prava, o tome kako deca treba da žive, o okolnostima u porodici, društvu itd, dodala je.

Vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra „Dragica Žarković“ iz Kosovske Mitrovice, Milan Mihajlović, rekao je da su predškolci i osnovci sarađivali uz pozitivne reakcije na pomenutu predstavu.

„Vidimo da sarađuju i da se zaista dešava prava konekcija između njih, odgovaraju na svako pitanje, a čak znaju i nju malo da zbune sa svojim sjajnim odgovorima. Ova radost, osmesi i aplauzi  nas čine srećnim što imamo takvog gosta i što imamo takav programski sadržaj za početak Dečje nedelje“, rekao je Mihajlović i dodao se nada da će svaka ustanova kulture, ali i svaka institucija u gradu učiniti nešto u ovoj nedelji za naše najmlađe sugrađane.

Organizator današnjeg događaja je Kulturni centar „Dragica Žarković“, pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.
 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.