Njih dve poručuju: Zavolite sebe da biste bile dobre i drugima

Jedna karijerista, a druga emotivac. Njih dve, a ipak jedna žena, savremena.
Image

Tatjana Kecman i Ana Radonjić, poznatija kao Zoe Kida, izvele su pred mitrovičkom publikom kabaretsku predstavu “Nas dve” u kojoj se akcenat stavlja na savremenu ženu i sve ono što joj današnjica nameće. 

Na duhovit, ali i emotivan način, sinoć su njih dve “prešle rampu” – energiju su prenele na publiku, koja ih je inspirisala na improvizaciju i upravo to ovu predstavu čini jedinstvenom.

“Ova predstava je specifična po tome što ona praktično živi od emocija publike i te interakcije. Nikada nije ista i nikada nije izveštačeno. Meni su lično jako bitni osmesi, bitna mi je energija, ja nekako osećam publiku, tako da me to vrlo inspiriše. Nekad sam vrlo inspirisana, a nekada manje, a sa publikom u Mitrovici mi je bilo baš divno“, kaže Zoe Kida, koja kroz hitove stare Jugoslavije oživljava emotivnu stranu žene.

Glumica, tekstopisac i režiserka predstave „Nas dve“, Tatjana Kecman, kaže da se žene i te kako pronalaze u ovom komadu.

„Ja stvarno ne znam ženu koja nije emotivna. Možda ta emocija nekada ode u nekom neželjenom pravcu, gde dođe do devijacije emocija, ali skoro da ne znam žene koje nisu ranjive, emotivne i željne ljubavi, nežnosti“, ističe Kecman.

Ukazuje da su ženama danas nametnute mnoge stvari.

„Zašto mi ne smemo stariti? Zašto je najnormalnije da muškarac osedi, a mi ne? To je toliko utkano u međuljudske odnose da mi više to i ne primećujemo. Mi kad starimo, to je sačuvaj Bože, a oni kad ostare: pa fin, onako zgodan, prosed…“

Dodaje da bi žene trebalo više da se opuste i ne opterećuju nesavršenostima, jer kako kaže, sve je harizma, sve je energija i sve je duh.

A da bi žena opstala, pre svega mora da bude iskrena prema sebi, smatra Zoe Kida.

„Ako sebe laže, to je prva stanica. Prvo kreneš sebe da lažeš, a onda i ceo svet. To nikako nije dobro. Znači, samo emocije, iskrenost…“

Ipak, nekada moramo da uđemo u ring kako bismo se zaštitile. 

„Nekad moramo da stavimo rukavice, moramo da se štitimo, da imamo neki oklop, ali da ostanemo žene i da ostanemo ranjive. Žena pena, žena stena, to jeste suština karaktera žene i u tome jeste naša snaga i lepota.“

U nastojanju da bude rame uz rame sa savremenim svetom, gde se površnim stvarima daje primat, žena ipak ne može da pobegne od onog iskonskog, a to je ljubav i to je suština predstave.

Prema tome, zavolite sebe. Stavite sebe na prvo mesto da biste bile dobre i drugima, poručuju ove dve dame.

Predstava je odigrana u Mitrovačkom dvoru.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.