grad13:17, 05.01.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Novčana pomoć Miljkovićima radi unapređenja porodičnog biznisaPorodica Miljković koja živi u naselju Brđani u Kosovskoj Mitrovici, bavi se proizvodnjom i prodajom svinjskog mesa i domaće rakije, dobila je danas od predstavnika lokalne samouprave novčanu pomoć u iznosu od 200 hiljada dinara, radi jačanja sopstvenog biznisa.

novcana-pomoc-miljkovicima-radi-unapredenja-porodicnog-biznisa

Radio Kontakt Plus

Goran Miljković, rodom iz Pantine, proizvodi domaću rakiju, ima svoju pečenjaru i sušaru. Za svoju decu, sinove Novicu, Sašu, Nenada i ćerku Mariju, kaže da su odlični učenici i pored mnogobrojnih obaveza kada je porodični posao u pitanju, i dodaje da čak stižu i sportom da se bave.

 „Ja sam rešio da ovde ostanem i opstanem sa svojom porodicom. Da radim, da stvaram i da svoju decu zadržim ovde i da oni budu pošteni i vredni ljudi. Pomažu mi, slušaju me,“ - kaže Miljković.

Slavko Simić, načelnik Kosovskomitrovačkog okruga, kaže da se uspešnost jedne lokalne zajednice meri brojem porodičnih biznisa, malih i srednjih preduzeća u tom kraju.

„Došli smo da im čestitamo novogodišnje i božićne praznike i da vidimo kako i da li napreduje njihov biznis. Veoma smo ponosni na to što u ovim teškim političkim i ekonomskim okolnostima imamo ljude koji žive od svog rada. Uspešni smo onoliko koliko imamo ovakvih porodičnih biznisa, malih i srednjih preduzeća. Njih će država i lokalna samouprava nastaviti da pomaže, jer oni su budućnost,“ - kazao je Simić.

Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog opštinskog organa, kaže da je porodica Miljković ponos naselja Brđani i čitave Kosovske Mitrovice.

„Pomoć je uvek neophodna i treba podržavati ovakve ljude i preduzetnike. Naš fokus u ovoj godini biće jačanje ekonomskog razvoja maih i srednjih preduzeća. Krećemo od porodice Miljković i Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica dodelio je danas 200.000 dinara kao pomoć u nastavku i jačanju sopstvenog biznisa,“ - kazao je Spirić.


Tagovi: MitrovicaPomoćKosovo